Οι εταιρικοί πελάτες στη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ισπανία μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν την ALD Carsharing, που προσφέρεται ήδη σε τρεις ακόμα χώρες,  επιτρέποντας στους εργαζομένους να μοιράζονται ένα σύνολο εταιρικών οχημάτων. 

Η πλήρως ψηφιακή της λύση για εταιρικό carsharing της ALD λειτουργεί ήδη στη Γερμανία, την Ιταλία και τη Δανία. Επί του παρόντος περαιτέρω ανάπτυξη της ALD Carsharing προετοιμάζεται για τη Νορβηγία. Μέχρι σήμερα, η πλατφόρμα διαχειρίζεται συνολικά περισσότερα από 2.500 οχήματα, κυρίως στην Ιταλία. Δεδομένης της πρόσφατης έναρξης λειτουργίας και σε άλλες πλέον χώρες, οι αριθμοί αυτοί σύντομα θα αυξηθούν κατακόρυφα.

Διπλά οφέλη

Η εταιρική πλατφόρμα ALD Carsharing επιτρέπει στους εργαζόμενους να μοιράζονται ένα σύνολο εταιρικών οχημάτων, τόσο για επαγγελματική, όσο και για προσωπική χρήση. Η πλατφόρμα προσφέρει δύο πλεονεκτήματα: καλύτερη χρήση του στόλου και χαμηλότερο κόστος κινητικότητας.

Χάρη σε μια δική της ψηφιακή πλατφόρμα και μια ειδική εφαρμογή, η ALD Carsharing είναι ευέλικτη, εύχρηστη και καλύπτει όλες τις μετακινήσεις του οδηγού. Οι εργαζόμενοι κάνουν κράτηση των δρομολογίων τους μέσω της εφαρμογής και έχουν πρόσβαση χωρίς χρήση κλειδιού στα αυτοκίνητα.

Ικανοποίηση εργαζομένων

Από τη φύση του, ο διαμοιρασμός είναι πιο αποδοτικός οικονομικά και φιλικός προς το περιβάλλον σε σχέση με το μοντέλο του ενός οδηγού με ένα αυτοκίνητο. Από εταιρική άποψη, ο διαμοιρασμός είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για την αντιμετώπιση των περιορισμών στάθμευσης, την αύξηση της ικανοποίησης των εργαζομένων με την παροχή αυτοκινήτων για προσωπική χρήση, τη βελτιστοποίηση του ενεργητικού του στόλου και τον περιορισμό των δαπανών για ταξί και άλλα μέσα μεταφοράς.

Η ALD Carsharing λειτουργεί ως εξής: κάθε όχημα είναι εξοπλισμένο με ένα ενσωματωμένο σύστημα (On-Board Unit – OBU), που επιτρέπει στους διευθυντές στόλου να παρακολουθούν τη διαθεσιμότητα και τη χρήση του στόλου σε πραγματικό χρόνο και να αξιολογούν το TCO κάθε οχήματος προκειμένου να βελτιστοποιήσουν τη χρήση του. Το σύστημα λειτουργεί με μια ψηφιακή πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από το Κέντρο Αριστείας της ALD στην Ιταλία.

Βασικός παράγοντας

Ο διαμοιρασμός παρέχει και άλλα οφέλη εκτός από αυτά της κλίμακας. Είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος ενσωμάτωσης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) σε έναν εταιρικό στόλο. Ο διαμοιρασμός EV έχει αποδειχθεί πως βοηθά τους οδηγούς να ξεπεράσουν το άγχος της εμβέλειας και άλλα σχετικά θέματα. Μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην ενσωμάτωση της βιώσιμης κινητικότητας και να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2.

Η ALD έχει αναπτύξει την εταιρική της λύση διαμοιρασμού με αυτόν ακριβώς το σκοπό. “Η ALD Carsharing συμβάλλει στη διαμόρφωση της αστική μας κινητικότητας, καθώς και στη στήριξη της στρατηγικής μας για βιώσιμη ανάπτυξη ως βασικού παράγοντα ενεργειακής μεταστροφής”, δήλωσε ο John Saffrett, Deputy CEO της ALD.

Προηγούμενο άρθροTop Safety Pick για το Jeep Renegade από το IIHS
Επόμενο άρθροΝέο Audi Q7 TFSI e quattro plug-in υβριδικό