Η Toyota και η FAW προχωρούν σε αναδιάρθρωση των συστημάτων μάνατζμεντ της κοινοπραξίας τους με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη στην Κίνα.

Η China FAW Group Co., Ltd. (FAW) και η Toyota Motor Corporation (Toyota) θα αναδιαρθρώσουν τα συστήματα διαχείρισής τους με στόχο την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης στην Κίνα. Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, η Tianjin FAW Toyota Motor Co., Ltd. (TFTM) θα μετατραπεί σε κατασκευαστική και εποπτική θυγατρική της FAW-Toyota. Όλες οι άλλες θυγατρικές κατασκευής αμαξωμάτων και κινητήρων θα ανήκουν εξ ολοκλήρου στην TFTM.

Πιο συγκεκριμένα, η αναδιάρθρωση επηρεάζει τις ακόλουθες τέσσερις εταιρείες της κοινοπραξίας FAW και Toyota: τις θυγατρικές κατασκευής αμαξωμάτων Sichuan FAW Toyota Motor Co., Ltd. (SFTM Chengdu) και SFTM Changchun Fengyue Co., Ltd. (SFTM Changchun) και τις θυγατρικές κατασκευής κινητήρων Tianjin FAW Toyota Engine Co., Ltd. (TFTE) και FAW Toyota (Changchun) Engine Co., Ltd. (FTCE).

Στόχος της αναδιάρθρωσης είναι η καλύτερη ανταπόκριση στις ταχέως μεταβαλλόμενες αγορές της Κίνας. Με τη συγκέντρωση της διαχείρισης κατασκευαστικών θυγατρικών υπό την TFTM μπορεί να βελτιστοποιηθεί ολόκληρο το σύστημα παραγωγής. Αυτό θα οδηγήσει σε αποτελεσματικότερη χρήση πόρων και λειτουργιών και αυτό, με τη σειρά του, αναμένεται να φέρει βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα. Η αναδιάρθρωση αποσκοπεί επίσης στην αποσαφήνιση των γραμμών αναφοράς, ενισχύοντας έτσι τη διακυβέρνηση και επιταχύνοντας τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων σε όλες τις θυγατρικές.

Ο Tatsuro Ueda, CEO της Toyota Κίνας, δήλωσε: “Χάρη στην υποστήριξη της κινεζικής κυβέρνησης, τη συνεργάτιδά μας FAW και τους Κινέζους πελάτες μας, η δραστηριότητα FAW-Toyota θα γιορτάσει του χρόνου την 20η επέτειό της. Μετά από συζητήσεις με την FAW, αποφασίσαμε να αναδιοργανώσουμε τα συστήματα μάνατζμεντ με στόχο την επίτευξη διαρκούς ανάπτυξης”.

Στο πλαίσιο αυτής της αναδιάρθρωσης, η FAW Toyota Research & Development Co., Ltd. (FTRD), εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης της FAW-Toyota, θα γίνει επίσης θυγατρική της TFTM. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην ιδιοκτησία της FAW Toyota Motor Sales Co., Ltd., εταιρείας πωλήσεων της FAW-Toyota. Στην πράξη, ωστόσο, η διοίκησή της θα αναφέρεται στην TFTM και, ενοποιώντας τη διαχείρισή της, θα επιδιωχθεί η δημιουργία μιας ενιαίας βελτιωμένης δομής από την ανάπτυξη έως την παραγωγή και τις πωλήσεις. Στο μέλλον, όλες οι επιχειρήσεις Toyota στην Κίνα θα συνεργαστούν στην κατασκευή αυτοκινήτων προς ικανοποίηση των Κινέζων πελατών.

Προηγούμενο άρθροWeallmove, ανοικτή πλατφόρμα από φορείς κινητικότητας
Επόμενο άρθροΦορολόγηση οχημάτων: 440,4 δισ. ευρώ στην ΕΕ-14