Η Volkswagen ξαναζωντανεύει ένα μύθο των δεκαετιών του 60 και του 70! Στις αρχές Μαρτίου, η ομάδα Wolfsburg (αθλητικό σωματείο των εργαζομένων της Volkswagen στην πόλη αυτή) θα αποκαλύψει την πρώτη πλήρως ηλεκτρική έκδοση του νέου buggy, με κάποια στοιχεία από το δημοφιλές αμερικανικό μοντέλο.

“Το buggy είναι κάτι περισσότερο από αυτοκίνητο. Είναι η ζωντάνια και η ενέργεια σε τέσσερις τροχούς. Αυτά τα χαρακτηριστικά ενσαρκώνει η νέα ταυτότητα του Buggy, δείχνοντας τη σύγχρονη ερμηνεία ενός κλασικού μοντέλου και, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, το συναισθηματικό δεσμό που μπορεί να δημιουργήσει η ηλεκτροκίνηση”, δηλώνει ο Klaus Bischoff, επικεφαλής σχεδιαστής της Volkswagen.

Το concept του πλήρως ηλεκτρικού buggy βασίζεται στον ιστορικό του πρόγονο, που βρήκε το σπίτι του στην άμμο της Καλιφόρνιας. Τότε, το σασί του Beetle χρησίμευε ως βάση. Τώρα, το MEB (modular electric drive matrix) αποδεικνύεται ότι είναι εξίσου ευέλικτο. Πιστό στο αρχικό στυλ, αυτή η επανέκδοση δεν έχει σταθερή οροφή ή συμβατικές πόρτες, ενώ οι αυτόνομοι τροχοί φέρουν off-road ελαστικά και η ανοιχτή ποδιά κυριαρχεί στη συνολική εμφάνιση.

Το τελευταίο μοντέλο, αυτού του πλήρως ηλεκτρικού πρωτότυπου buggy, θα αποκαλυφθεί στο 89ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (International Geneva Motor Show 7 – 17 Μαρτίου 2019).

Προηγούμενο άρθροΗ προκράτηση θέσης στάθμευσης προστατεύει το περιβάλλον
Επόμενο άρθροΗ Συμμαχία των Renault, Nissan, Mitsubishi 1η σε όγκο πωλήσεων