Το Volvo Group εγκαινιάζει ένα πλαίσιο πράσινης χρηματοδότησης για επενδύσεις και έργα στον τομέα των καθαρών μεταφορών. Το πλαίσιο κατατάσσεται ως Dark Green από το Κέντρο Διεθνούς Έρευνας για το Κλίμα και το Περιβάλλον (CICERO Shades of Green).

“Η αειφορία είναι μέρος του DNA μας και εκτείνεται από την ασφάλεια, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, τις προμήθειες, την ανθεκτικότητα και την ποιότητα των προϊόντων μας, έως τις συνεχείς βελτιώσεις απόδοσης καυσίμων στα οχήματα και τα μηχανήματά μας. Έχουμε μια ολιστική άποψη για τη βιωσιμότητα και είμαστε πολύ ευτυχείς που υποστηρίζουμε αυτήν τη μετάβαση με κάθε τμήμα της εταιρείας μας”, λέει ο Martin Lundstedt, Πρόεδρος και CEO του Volvo Group.

Το πλαίσιο αυτό επιτρέπει στο Volvo Group να εκδίδει πράσινα ομόλογα και άλλα πράσινα χρηματοοικονομικά εργαλεία και στην εταιρεία να εντοπίζει, να επιλέγει, να διαχειρίζεται και να παρουσιάζει κατάλληλα έργα και επενδυτικά αγαθά, σύμφωνα με τις αρχές International Capital Market Association Green Bond Principles.

Το Πλαίσιο Πράσινης Χρηματοδότησης του Volvo Group έχει υποβληθεί σε ανεξάρτητη εξωτερική αξιολόγηση από το CICERO Shades of Green, το οποίο έχει κατατάξει το πράσινο χρηματοδοτικό πλαίσιο ως Dark Green – το υψηλότερο επίπεδο. Το πλαίσιο θα χρησιμοποιηθεί για χρηματοδότηση μέσω π.χ. πράσινων ομολόγων, πράσινων εμπορικών χρεογράφων και πράσινων δανείων. Τα κεφάλαια θα διατεθούν για έργα σε τομείς όπως η έρευνα, ανάπτυξη και κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, μηχανημάτων και κινητήρων μηδενικών εκπομπών. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν επίσης από τη Volvo Financial Services για παροχή πράσινων δανείων σε πελάτες που αγοράζουν ηλεκτρικά προϊόντα του Ομίλου.

“Η έναρξη του πλαισίου πράσινης χρηματοδότησης είναι ένας τρόπος αναγνώρισης πως η αγορά χρεογράφων θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού, διοχετεύοντας κεφάλαια σε έργα με σαφές αντίκτυπο στη μείωση εκπομπών CO2”, λέει ο Jan Ytterberg, CFO του Volvo Group.

 

Προηγούμενο άρθροΤο Hyundai Motor Group εντάσσεται στην IONITY
Επόμενο άρθροΤο Hyundai i20 κατέκτησε το Χρυσό Τιμόνι 2020