Το Hyundai Motor Group στην IONITY

Το Hyundai Motor Group είναι ο τελευταίος μέτοχος που εντάσσεται στην IONITY, μια κοινοπραξία που κατασκευάζει και διαχειρίζεται ένα δίκτυο σταθμών φόρτισης υψηλής ισχύος EV σε όλη την Ευρώπη.

  • Η επέκταση της υποδομής φόρτισης αναμένεται να μειώσει τις ανησυχίες των οδηγών σχετικά με την εμβέλεια και να ενθαρρύνει περισσότερα άτομα να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση
  • Το δίκτυο φόρτισης χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμη ενέργεια, ώστε να καθίσταται η κινητικότητα ελεύθερη εκπομπών και ουδέτερη άνθρακα

Το Hyundai Motor Group προσχώρησε τελικά στην IONITY –όπως είχε ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο- το κορυφαίο ευρωπαϊκό δίκτυο φόρτισης υψηλής ισχύος, ως στρατηγικός εταίρος και μέτοχος. Μέσω της συμμετοχής του σε αυτήν την κοινοπραξία, το Hyundai Motor Group – συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών σημάτων Hyundai και Kia – θα βοηθήσει στην επέκταση του δικτύου φόρτισης υψηλής ισχύος των ευρωπαϊκών αυτοκινητοδρόμων, προωθώντας την περαιτέρω υιοθέτηση της κινητικότητας μηδενικών εκπομπών.

Το δίκτυο φόρτισης IONITY χρησιμοποιεί το ευρωπαϊκό πρότυπο φόρτισης CCS (Combined Charging System). Δεδομένου ότι το δίκτυο χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, χάρη στην IONITY, οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν όχι μόνο να μετακινούνται άνευ εκπομπών, αλλά και με ουδέτερο CO2. Αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα στην επιτυχία της ηλεκτρικής κινητικότητας στην Ευρώπη.

Για την Hyundai και την Kia, η εμπειρία προϊόντων και πελατών συνδέεται με την ευκολία και τα πραγματικά οφέλη. Επενδύοντας στην IONITY, αποτελούμε πλέον τμήμα ενός από τα πιο ολοκληρωμένα δίκτυα υποδομής φόρτισης στην Ευρώπη”, λέει ο Thomas Schemera, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της Διεύθυνσης Προϊόντων του Hyundai Motor Group. “Δεσμευόμαστε για παροχή ολιστικών λύσεων που θα διευκολύνουν όσο ποτέ άλλοτε τον κόσμο να κάνει τη μετάβαση στην οικολογική κινητικότητα.”

“Με την προσθήκη του Hyundai Motor Group, καλωσορίζουμε έναν αφοσιωμένο συνεργάτη με διεθνή εμπειρία στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας», λέει ο Michael Hajesch, CEO της IONITY. “Από σήμερα, θα επιδιώξουμε από κοινού την εκπαίδευση του κόσμου στην ηλεκτρονική κινητικότητα και την προώθηση καινοτομιών σε αυτόν τον τομέα, προκειμένου να καταστούν οι μετακινήσεις με ηλεκτρικά οχήματα το νέο φυσιολογικό, ειδικά στις μεγάλες μετακινήσεις”.

Προηγούμενο άρθροO δείκτης της Leaseurope για το β’ τρίμηνο 2020
Επόμενο άρθροΤο Volvo Group εγκαινιάζει πλαίσιο πράσινης χρηματοδότησης