Η Toyota παρουσίασε λεπτομέρειες του BEV τύπου SUV, του bZ4X, πρώτου οχήματος της μάρκας που υιοθετεί ειδική πλατφόρμα BEV.

Η πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από την Subaru δίνει στο bZ4X χαμηλό κέντρο βάρους, μεγαλύτερη ακαμψία και πιο ομαλή οδηγική συμπεριφορά.

Η σχεδίαση ασφαλείας του νέου μοντέλου διαθέτει το τελευταίο σύστημα ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense, ενισχύοντας τη δομή του αμαξώματος έναντι συγκρούσεων από όλες τις πλευρές.

Το ηλεκτρικό αυτό SUV διαθέτει επίσης το σύστημα ψυχαγωγίας “activity hub” και επιπλέον χώρο για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Τα δύο μοντέλα του bZ4X έχουν μήκος 4.690 χιλ. και πλάτος 1.860 χιλ., με μεταξόνιο 2.850 χιλ. Το BZ4X παρέχει επιπλέον χώρο στα εμπρόσθια και οπίσθια καθίσματα, με απόσταση 1.000 χιλ. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν μπαταρία ιόντων λιθίου συνολικής ισχύος 71,4 kWh.

Το bZ4X είναι συμβατό με ταχυφόρτιση συνεχούς ρεύματος 150 kW, παρέχοντας φόρτιση 80% σε 30 λεπτά.

Τα ειδικά εξοπλισμένα bZ4X θα διαθέτουν επίσης ηλιακούς συλλέκτες οροφής, που θα αποδίδουν 1.800 χλμ επιπλέον αυτονομίας ετησίως. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να φορτίσει σε χώρους στάθμευσης όπου δεν υπάρχουν σταθμοί φόρτισης και η ηλιακή ενέργεια μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για φόρτιση σε πιθανές καταστροφές ή άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στα μέσα του 2022.

Δείτε εδώ το σχετικό video.

Προηγούμενο άρθροΌλα τα αυτοκίνητα πόλης της Fiat ελεύθερα στο Δακτύλιο
Επόμενο άρθροΟ Ignasi Prieto Global Marketing Director Seat και Cupra