Στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, IAA 2019, η LG Electronics (LG) θα παρουσιάσει ένα νέο σύστημα που ενσωματώνει το σύστημα LG webOS Auto In-Vehicle Infotainment (IVI) με την Microsoft Connected Vehicle Platform.

Αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του webOS Auto και της MCVP, το IVI μπορεί να συλλέξει και να μεταδώσει μια μεγάλη ποικιλία πληροφοριών, όπως η κατάσταση του οδηγού, η κατάσταση της πόρτας και η χρήση της εφαρμογής.

Το νέο σύστημα έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει τα δεδομένα και το ιστορικό χρήσης του ήχου, του βίντεο και της πλοήγησης (AVN) στο Microsoft Power BI μέσω του cloud, παρέχοντας στους κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού ένα ολοκληρωμένο σύνολο δεδομένων για την ενίσχυση της εμπειρίας των χρηστών, της ασφάλειας και του κύκλου ζωής του οχήματος. Αυτή η υπηρεσία cloud τελικά θα ενσωματωθεί στην επερχόμενη πλατφόρμα webOS Auto για να βοηθήσει στη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών στο εσωτερικό του οχήματος. Υπηρεσίες από συνεργάτες που θα περιλαμβάνονται στο σύστημα IVI με webOS Auto θα παρουσιαστούν επίσης στη φετινή IAA.

Η webOS Auto, “εξέλιξη’ της πλατφόρμας λογισμικού webOS της LG που χρησιμοποιείται σε εκατομμύρια έξυπνες συσκευές της, είναι μια πλατφόρμα IVI για συνδεδεμένα αυτοκίνητα. Λειτουργεί με Linux και προσφέρει την παραγωγικότητα και την ευελιξία που απαιτείται για την ανάπτυξη λογισμικού στους κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της σε έξυπνα σπίτια για εμπειρίες εντός του οχήματος νέας γενιάς.

“Μέσω αυτής της συνεργασίας με τη Microsoft, επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την πλατφόρμα IVI της LG για την αυτοκινητοβιομηχανία και να επιταχύνουμε την άφιξη των συνδεδεμένων οχημάτων αξιοποιώντας τις τεχνολογίες που παρέχει η MCVP”, δήλωσε η Helen Choi, Αντιπρόεδρος του τμήματος CTO της LG Electronics. “Θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε το οικοσύστημα του webOS Auto παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με όλο και περισσότερες συνεργαζόμενες εταιρείες”.

“Σε έναν ταχέως αναπτυσσόμενο κόσμο συνδεδεμένων αυτοκινήτων, η ενσωμάτωση του webOS Auto της LG με την πλατφόρμα Microsoft Connected Vehicle Platform θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στους κατασκευαστές αυτοκινήτων που παρέχουν διαφοροποιημένη αξία χάρη στον ψηφιακό βρόχο ανατροφοδότησης που περιλαμβάνει δεδομένα οχημάτων”, δήλωσε η Tara Prakriya, Partner Group Program Manager της Microsoft Connected Vehicle Platform and Mobility της Microsoft. “Η συνεργασία μας με την LG θα επεκτείνει τα οικοσυστήματα μας και θα επιτρέψει τις ψηφιακές υπηρεσίες σε οχήματα με εντελώς νέες εμπειρίες και λειτουργικότητα βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη’.

Η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου στον κόσμο, η IAA πραγματοποιείται στη Φρανκφούρτη από τις 12 έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Η LG Electronics λειτουργεί και στην Ελλάδα από το 2002, στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής της εταιρείας για γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη. Στόχος είναι να συνεισφέρει δυναμικά τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, βασιζόμενη στη μακρόχρονη εμπειρία της εταιρείας, με αρωγούς την τεχνολογική υπεροχή, το πρωτοποριακό design και την έμφαση σε ποιοτικές υπηρεσίες pre- και after-sales.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here