Η Electric Assisted Vehicles Limited (EAV), που έχει έδρα την Οξφόρδη, έλαβε παραγγελία για το ποδήλατό της EAVan eCargo από την νορβηγική εταιρεία ταχυδρομείου και δεμάτων Posten Norge και την αδελφή της εταιρεία εφοδιαστικής και δεμάτων Bring.com.

Το EAVan eCargo είναι ένα ποδήλατο με χωρητικότητα μεταξύ 1m³ έως 3m³ και ικανότητα 120 βάρους κιλών, που λειτουργεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς για eBikes. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το EAVan αποτελεί “μια εξαιρετική λύση για την αστική συμφόρηση και τη ρύπανση”.

Ο Adam Barmby, CEO και ιδρυτής της EAV, δήλωσε: “Θέλαμε το EAVan να είναι όσο το δυνατόν πιο εύχρηστο από οποιονδήποτε. Η απομάκρυνση των ανθρώπων από τα van και η υιοθέτηση των ποδηλάτων eCargo δεν είναι εύκολη αν πιστεύουν πως πρόκειται να αποτελέσει άσχημη εμπειρία. Η έκθεση στα στοιχεία της φύσης ή η αργή μετακίνηση δεν πρόκειται να προσελκύσουν κανέναν και όλοι έχουμε συνηθίσει την άνεση ενός αυτοκινήτου ή ενός van. Έτσι, ξεκινήσαμε με την ιδέα μιας καρότσας ελαφρού επαγγελματικού van και προσθέσαμε το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα πεντάλ”.

Ο John Eckhoff, Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων των Νορβηγικών Ταχυδρομείων, δήλωσε: “Αυτός ο τύπος οχήματος αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για την προσαρμογή μας στις νέες ρυθμίσεις κυκλοφορίας στις αστικές περιοχές. Ταυτόχρονα, μπορούμε επίσης να συμβάλουμε σε ένα καλύτερο περιβάλλον και στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Θα δοκιμάσουμε τα ποδήλατα στις βόρειες πόλεις, για να δούμε πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά και να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας όσο το δυνατόν καλύτερα. Αυτό είναι επίσης σημαντικό για τη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος στις κεντρικές περιοχές της πόλης και για να επιτύχουμε τον στόχο μας πρέπει να χρησιμοποιούμε μόνον οχήματα ελεύθερα CO2 πριν από το τέλος του 2025.

“Η εφοδιαστική πόλης στο μέλλον θα χρησιμοποιεί μικρότερα οχήματα, πιο προσαρμοσμένα στην περιοχή όπου λειτουργούν. Τα Νορβηγικά Ταχυδρομεία προσπαθούν σε αρκετές περιοχές να πετύχουν μια πιο οικολογική τελική παράδοση. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που προμηθεύουμε τα Νορβηγικά Ταχυδρομεία και την Bring.com με EAVan μέσου και μακρέος μεταξόνιου”, συνεχίζει ο Adam Barmby. “Τα Νορβηγικά Ταχυδρομεία και η Bring.com αποτελούν ιδανικά παραδείγματα εξαιρετικά προοδευτικών εθνικών και διεθνών εταιρειών logistics που στοχεύουν σε μηδενικές εκπομπές ρύπων παρέχοντας παράλληλα στους πελάτες τους εκπληκτική εξυπηρέτηση. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που εξάγουμε στη Σκανδιναβία και ελπίζουμε να εξασφαλίσουμε περισσότερες πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη τους επόμενους μήνες”.

Τα EAVan eCargo θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους του Όσλο, της Στοκχόλμης και της Κοπεγχάγης από αυτό το φθινόπωρο.

Προηγούμενο άρθροID.3 – Σηματοδοτώντας μια νέα εποχή
Επόμενο άρθροTο IVI της LG με την πλατφόρμα webOS Auto στην IAA 2019