Το Prius αυτοκίνητο της χρονιάς στη Βόρεια Αμερική

Το Toyota Prius και το Prius Prime, πρωτοπόρα υβριδικά μοντέλα, κατέκτησαν για άλλη μια φορά τις ψήφους των δημοσιογράφων αυτοκινήτου, κερδίζοντας το βραβείο Αυτοκινήτου της Χρονιάς στη Βόρεια Αμερική για το 2024 – North American Car, Truck and Utility Vehicle of the Year (NACTOY).

Τα βραβεία NACTOY ψηφίζονται από μια μεγάλη, ανεξάρτητη κριτική επιτροπή δημοσιογράφων αυτοκινήτου από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Από το ντεμπούτο του πριν από σχεδόν 25 χρόνια, το Prius είναι συνώνυμο της απόδοσης καυσίμου και της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας. Τα επανασχεδιασμένα μοντέλα του 2024, ωστόσο, έχουν ξεπεράσει τις απλές ανανεώσεις, επιδεικνύοντας μια κομψή νέα αισθητική και σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση.

«Τα Toyota Prius και Prius Prime δεν είναι απλά χάτσμπακ με όμορφο στυλ, αλλά αντιπροσωπεύουν το μέλλον του αυτοκινήτου συνδυάζοντας την παραδοσιακή εσωτερική καύση με ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης», δήλωσε ο δημοσιογράφος Matt DeLorenzo. «Αξίζει να σημειωθεί ιδιαίτερα η έκδοση plug-in που προσφέρει περισσότερα από 40 μίλια αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας, επιτρέποντας στους περισσότερους ιδιοκτήτες να παραλείπουν τις τακτικές επισκέψεις σε βενζινάδικο».

Το βραβείο NACTOY αντιπροσωπεύει ένα από τα 17 βραβεία του κλάδου που κέρδισαν τα Prius/Prius Prime τους τελευταίους μήνες. Το 2004, το Prius δεύτερης γενιάς είχε κερδίσει το ίδιο βραβείο.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Stellantis, Blackberry QNX και AWS
Επόμενο άρθροMercedes-Benz, υπερεξατομικευμένη εμπειρία χρήστη στη CES