Στην CES 2024, η Mercedes-Benz λανσάρισε συναρπαστική γκάμα ψηφιακών εξελίξεων που θα μεταμορφώσουν την εμπειρία πελάτη – τόσο στο αυτοκίνητο, όσο και πέραν αυτού.

Το κεντρικό στοιχείο ο νέος Εικονικός Βοηθός MBUX με χρήση τεχνητής νοημοσύνης και προηγμένων τρισδιάστατων γραφικών. Αυτό καθιστά τις αλληλεπιδράσεις πιο φυσικές, διαισθητικές και εξατομικευμένες. Λειτουργώντας με το νέο Σύστημα Mercedes-Benz (MB.OS), που αναπτύχθηκε εντός εταιρείας, το MBUX Virtual Assistant προσφέρει εξαιρετική ψηφιακή εμπειρία. Στην φετινή CES πρωτοπαρουσιάστηκε το Concept CLA Class, που βασίζεται στην νέα σπονδυλωτή αρχιτεκτονική της Mercedes-Benz (MMA). Επίσης περιλαμβάνεται η νέα μουσική εμπειρία αυτοκινήτου MBUX SOUND DRIVE που αναπτύχθηκε από την Mercedes-AMG, σε συνεργασία με τον αμερικανό επιχειρηματία William Adams (will.i.am). Συγχρόνως, η Mercedes-Benz αναβαθμίζει την ηχητική απόδοση του αυτοκινήτου σε συνεργασία με την Audible και την Amazon Music. Επίσης, πρωτοπαρουσιάστηκε το υπό παραλλαγή πρότυπο της νέας αμιγώς ηλεκτρικής G-Class.

«Με το MB.OS, τις εξαιρετικές συνεργασίες μας και τις τελευταίες εξελίξεις τεχνητής νοημοσύνης, μετασχηματίζουμε τη σχέση των πελατών μας με την Mercedes-Benz τους. Οι ψηφιακές εξελίξεις μας που παρουσιάζονται στην CES 2024 αποτελούν απτά στοιχεία της πορείας μας προς την υπερεξατομικευμένη εμπειρία χρήστη Mercedes-Benz», δήλωσε ο Markus Schäfer, Chief Technology Officer, Μέλος του ΔΣ της Mercedes-Benz Group AG.

MBUX Virtual Assistant

Το MBUX Virtual Assistant που παρουσιάστηκε στην CES 2024 είναι η πλέον φυσική διεπαφή με Mercedes-Benz μέχρι σήμερα. Βασισμένο στο MB.OS, παρέχει νέες δυνατότητες στον πελάτη, με φυσική και ενσυναισθητική αλληλεπίδραση. Με τέσσερις διαφορετικούς τύπους ενσυναίσθησης, ο Εικονικός Βοηθός MBUX προσαρμόζεται στις ανάγκες των πελατών και χρησιμοποιεί τεχνητή και προληπτική νοημοσύνη για εύκολη, πρακτική και άνετη καθημερινότητα. Επίσης, αξιοποιώντας το MB.OS και τα προηγμένα τρισδιάστατα γραφικά, το MBUX Surround Navigation συνδυάζει πλοήγηση και υποστήριξη. Η Mercedes-Benz προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη παραγωγικότητα, πρακτικότητα και εξατομίκευση με συνεχή επέκταση των εφαρμογών της.

Προηγούμενο άρθροΤο Prius αυτοκίνητο της χρονιάς στη Βόρεια Αμερική
Επόμενο άρθροΥγρά καύσιμα με τη βοήθεια της βιολογίας, όχι της χημείας