Το «Park and Charge» ενοποιεί τη φόρτιση EV παγκοσμίως, προσφέροντας εντοπισμό φορτιστή, δυνατότητα φόρτισης και πληρωμής ανεξαρτήτως παρόχου.

Για να φορτιστεί ένα EV, πρέπει να σταθμεύσει σε φορτιστή, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο. Για παράδειγμα, ένας στους τρεις δυνητικούς οδηγούς EV δεν μπορεί να φορτίσει στο σπίτι και πρέπει να βασιστεί κυρίως στη δημόσια φόρτιση, η οποία παραμένει κατακερματισμένη σε μεγάλο βαθμό.

Το «Park and Charge» αποτελεί λύση της παρόχου υπηρεσιών στάθμευσης Parkopedia. Όπως υπόσχεται το όνομα, το «Park and Charge» συνδυάζει στάθμευση και φόρτιση, προσφέροντας βελτιωμένη εμπειρία που χρειάζονται οι οδηγοί EV. Χρησιμοποιώντας βάση δεδομένων με 70 εκατομμύρια θέσεις στάθμευσης, σε 15.000 πόλεις, σε 89 χώρες, το «Park and Charge» υπόσχεται:

  • Εντοπισμό φορτιστών EV, ακόμα και εσωτερικούς, χωρίς GPS.
  • Δυνατότητα φόρτισης, ανεξαρτήτως παρόχου.
  • Δυνατότητα πληρωμών ανεξαρτήτως παρόχου, με πλήρη αναφορά και τιμολόγηση.

Συγκεντρώνοντας εταιρείες διαχείρισης σημείων φόρτισης (CPO), παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρικής κινητικότητας (EMSP) και άλλους φορείς των κατακερματισμένων αλυσίδων αξίας στάθμευσης και φόρτισης, το “Park and Charge” προσφέρει ενιαία και απρόσκοπτη στάθμευση και φόρτιση και ενοποιημένη εμπειρία, αναφέρει η Parkopedia. Η υπηρεσία θα διατεθεί διεθνώς, αλλά αρχικά θα διατεθεί στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Η Parkopedia ανακοίνωσε επίσης την τοποθέτηση του πρωτοπόρου του κλάδου φόρτισης EV, Adam Woolway, συνιδρυτή της Plugsurfing, Επικεφαλής των EV, με στόχο την επιτάχυνση της επέκτασης των προϊόντων της EV παγκοσμίως.

Προηγούμενο άρθροΑλλαγές στο ΔΣ του Volkswagen Group
Επόμενο άρθροΗ bp εξαγοράζει την AMPLY Power