Η bp κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ, εξαγοράζοντας την εταιρεία παροχής φόρτισης στόλου EV, AMPLY Power.

Η επένδυση συνάδει με το σχέδιο της bp για αναβάθμιση των λύσεων κινητικότητας επόμενης γενιάς, παρέχοντας το ταχύτερο, πλέον αξιόπιστο και πρακτικό δίκτυο φόρτισης και ψηφιακών λύσεων για πελάτες, συμπεριλαμβανομένων μεμονωμένων οδηγών και εταιρειών διαχείρισης στόλων.

Έως το 2030, η bp σκοπεύει να διπλασιάσει τα κέρδη των παγκόσμιων επιχειρήσεών της διευκόλυνσης και κινητικότητας – από περίπου 5 δισ. δολάρια το 2019 – προσφέροντας παράλληλα αποδόσεις της τάξης του 15%-20%. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η bp σχεδιάζει να αυξήσει το παγκόσμιο δίκτυό της σημείων φόρτισης EV, από περίπου 11.000 σήμερα, σε πάνω από 70.000.

Ο Richard Bartlett, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Μελλοντικής Κινητικότητας και Λύσεων της bp, δήλωσε: “Η bp σκοπεύει να επιταχύνει την ηλεκτροκίνηση στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία στόλου, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τη μείωση εκπομπών του τομέα μεταφορών – του μεγαλύτερου παράγοντα εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στις ΗΠΑ. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε νέες μορφές υποδομών και τεχνολογίας, προς εξυπηρέτηση των πελατών μας παγκόσμιων στόλων και η AMPLY Power μας παρέχει ιδανική ευκαιρία δημιουργίας επιχειρηματικής δραστηριότητας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. Διαθέτει έμπειρη ομάδα, ταχέως αναπτυσσόμενη βάση πελατών και φιλική προς τον χρήστη ψηφιακή πλατφόρμα.»

Η AMPLY Power ιδρύθηκε το 2018 και επιδιώκει την διευκόλυνση της υιοθέτησης EV για τους στόλους. Η εταιρεία της Καλιφόρνιας διαθέτει δύο προσφορές για εταιρείες διαχείρισης στόλων:

  • Πλήρως χρηματοδοτούμενη Φόρτιση ως Υπηρεσία (ChargingasaServiceCaaS) – Η AMPLY Power παρέχει λύσεις φόρτισης για στόλους πελατών, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού, λογισμικού και δαπανών λειτουργίας και συντήρησης. Οι πελάτες υπογράφουν 5ετείς ή 10ετείς συμφωνίες για τις υπηρεσίες αυτές και η AMPLY Power χρεώνει τους πελάτες με ένα σταθερό ποσοστό χρήσης (ανά kWh ή ανά χλμ).
  • Λογισμικό ως Υπηρεσία (SoftwareasaServiceSaaS) με χρηματοδότηση πελατών – Για πελάτες που προτιμούν να διαθέτουν δική τους υποδομή φόρτισης, η AMPLY Power προσφέρει ένα πρότυπο λογισμικού και λειτουργίας, βάσει του οποίου οι πελάτες πληρώνουν ετήσια συνδρομή χρήσης λογισμικού και διαχειριζόμενων υπηρεσιών. Η AMPLY Power διαχειρίζεται τις υπηρεσίες υποδομής ηλεκτροκίνησης των στόλων των πελατών.
  • Το καινοτόμο λογισμικό OMEGA Charge Management System της AMPLY Power βοηθά τις εταιρείες διαχείρισης στόλων στον έλεγχο του ενεργειακού κόστους και την βελτιστοποίηση της απόδοσης, παρέχοντας επιτήρηση της φόρτισης EV και προληπτική συντήρηση, τόσο για οχήματα, όσο και για φορτιστές, σε πραγματικό χρόνο.

 

Προηγούμενο άρθροΤο «Park and Charge» της Parkopedia ενοποιεί τη φόρτιση EV
Επόμενο άρθροAustral: το νέο SUV της Renault