Η Renault ανακοίνωσε πως το νέο της SUV θα ονομάζεται Austral. Προερχόμενη από τη λατινική λέξη “australis”, η Austral είναι λέξη που περιλαμβάνεται σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών, κάτι πολύ σημαντικό για μια μάρκα που είναι υπερήφανη για τις ρίζες της.

Όπως εξηγεί η Sylvia Dos Santos, Διευθύντρια Στρατηγικής Ονομασίας Μοντέλων, του Τμήματος Παγκόσμιου Μάρκετινγκ της Renault, «η λέξη Austral φέρνει στο νου τη ζωντάνια και τη ζέστη του νότιου ημισφαιρίου. Είναι όνομα που προσκαλεί σε ταξίδια και τέλειο για SUV. Οι αρμονικά ισορροπημένοι ήχοι προφέρονται εύκολα και είναι διεθνείς».

Το νέο SUV της Renault είναι υψηλής τεχνολογίας, ευρύχωρο και ευχάριστο στην οδήγηση, κομίζοντας κάτι νέο στην κατηγορία C. Το Austral μπορεί να μεταφέρει έως και πέντε επιβάτες και έχει μήκος 4,51 μέτρων.

Το Austral δείχνει ότι η Renault επιδιώκει να ανακτήσει τη θέση της στην κατηγορία των SUV, μετά το Arkana και το νέο Mégane E-TECH Electric.

Το Austral θα αντικαταστήσει το Kadjar στη γκάμα της Renault και θα διατεθεί στο ευρύ κοινό την άνοιξη του 2022.

Η διαδικασία ονομασίας μοντέλων της Renault άλλαξε με την πάροδο του χρόνου. Για πολλές δεκαετίες, τα ονόματα των οχημάτων της Renault ξεκινούσαν με το γράμμα “R” ακολουθούμενο από έναν αριθμό. Ωστόσο, στη συνέχεια, τα περισσότερα μοντέλα απέκτησαν πραγματικά ονόματα.

Η ονομασία Austral, του νέου μοντέλου, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση της εταιρείας, προσδίδει νέα ορμή “ανοίγοντας την πόρτα” στην εποχή της “Nouvelle Vague” που ανακοίνωσε ο Luca de Meo, περικλείει την αλχημεία των εικόνων που δημιουργεί, των ήχων γύρω από τους οποίους κτίζεται, του ίδιου του προϊόντος και της μάρκας. Όπως αναφέρει η Sylvia Dos Santos “τώρα που αποκαλύφθηκε το νέο όνομα, η μαγεία μπορεί να ξεκινήσει”.

Προηγούμενο άρθροΗ bp εξαγοράζει την AMPLY Power
Επόμενο άρθροΗ Yokohama λανσάρει το νέο ADVAN Sport V107