Από αριστερά: Hans Dieter Pötsch, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Volkswagen Aktiengesellschaft, Dr. Herbert Diess, Πρόεδρος του ΔΣ και Daniela Cavallo, Πρόεδρος του Συμβουλίου Εργαζομένων της Volkswagen AG

Αλλαγές στο ΔΣ του Volkswagen Group αποφάσισε το Εποπτικό Συμβούλιο της Volkswagen AG σε πρόσφατη συνεδρίασή του με τον Herbert Diess να παραμένει επικεφαλής.

Η Volkswagen AG ενισχύει το ΔΣ του Ομίλου της για να αντιμετωπίσει την επόμενη φάση του μετασχηματισμού. Έτσι η δομή του διοικητικού οργάνου και οι λειτουργίες του θα αναδιοργανωθούν για να καταστήσουν την εταιρεία αποτελεσματικότερη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων των επόμενων ετών.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ, Herbert Diess, θα αναλάβει την ευθύνη για το τμήμα λογισμικού αυτοκινήτου CARIAD εντός του ΔΣ του Ομίλου από τον Markus Duesmann στις αρχές του 2022.

Ο CEO της μάρκας Volkswagen Passenger Cars, Ralf Brandstätter, θα προσχωρήσει στο ΔΣ του Ομίλου και ταυτόχρονα θα είναι υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της βασικής μάρκας. Ο Herbert Diess θα συνεχίσει ως μέλος του ΔΣ με ευθύνη για την Volume Brand Group. Την 1η Φεβρουαρίου 2022, ο Manfred Döss θα αναλάβει τον τομέα «Ακεραιότητα και Νομικές Υποθέσεις» από την Hiltrud Werner. Την ίδια ημέρα η Hauke Stars θα αναλάβει τη θέση του μέλους του ΔΣ του Ομίλου, υπεύθυνη για το «IT». Εκτός από μέλος του ΔΣ της Audi για τις πωλήσεις, η Hildegard Wortmann θα αναλάβει τον ίδιο ρόλο στο ΔΣ του Ομίλου από την 1η Φεβρουαρίου 2022 επίσης.

Μία από τις αλλαγές περιλαμβάνει την ανάθεση του τομέα της Κίνας στον Ralf Brandstätter, ο οποίος θα την αναλάβει την 1η Αυγούστου 2022. Τον Brandstätter θα διαδεχθεί ο Thomas Schäfer, ο οποίος είναι επί του παρόντος Πρόεδρος του ΔΣ της Škoda Auto. Θα εξοικειωθεί με αυτόν τον ρόλο από την 1η Απριλίου και μετά ως COO της μάρκας Volkswagen Passenger Cars και στη συνέχεια θα περιληφθεί στο ΔΣ του Ομίλου από την 1η Ιουλίου 2022.

«Με τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν, θέτουμε το ΔΣ του Ομίλου σε ακόμη ευρύτερη βάση. Ταυτόχρονα, όλοι οι τομείς κεντρικής στρατηγικής σημασίας ενισχύονται με βασικό άξονα την ύπαρξη των κατάλληλων ανθρώπων για τη δουλειά. Αυτό δίνει στο ΔΣ του Ομίλου ακόμη μεγαλύτερη επιρροή για να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα στρατηγικά καθήκοντα των επόμενων ετών», δήλωσε ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, Hans Dieter Pötsch.

Προηγούμενο άρθροΗ Intel ανακοίνωσε Αρχική Δημόσια Προσφορά για την Mobileye
Επόμενο άρθροΤο «Park and Charge» της Parkopedia ενοποιεί τη φόρτιση EV