Η Intel ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εισάγει την θυγατρική της Mobileye στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ το 2022.

Η Mobileye, εταιρεία κατασκευής προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS) και λύσεων αυτόνομης οδήγησης, εισήχθη αρχικά στο χρηματιστήριο το 2014 και εξαγοράστηκε – εξ ολοκλήρου – από την Intel το 2017.

Ένα μεγάλο ποσοστό των αυτοκινήτων που κατασκευάζονται σήμερα περιλαμβάνει την προηγμένη τεχνολογία ασφάλειας ADAS, με περίπου το 60% του συνολικού όγκου πωλήσεων της Mobileye να προέρχεται από αυτήν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μελέτες δείχνουν ότι τα βασικά χαρακτηριστικά των ADAS, όπως η προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, η προειδοποίηση απόκλισης από τη λωρίδα και η ανίχνευση τυφλού σημείου (στα οποία πρωτοστάτησε η Mobileye) μειώνουν αξιόπιστα τον αριθμό και τη σοβαρότητα των ατυχημάτων.

Αυτόν τον μήνα, η Mobileye γιορτάζει την αποστολή 100 εκατομμυρίων μονάδων του EyeQ® system-on-chip (SoC) — που βρίσκεται πίσω από τα σύγχρονα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού.

Η Intel επιθυμεί να διατηρήσει τον έλεγχο

Αυτή τη φορά, η αρχική δημόσια προσφορά θα δημιουργήσει ξεχωριστή εισηγμένη εταιρεία. Η Intel θα παραμείνει πλειοψηφικός μέτοχος και οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν τη στρατηγική τους συνεργασία. Η εκτελεστική ομάδα της Mobileye θα παραμείνει επίσης στη θέση της, με επικεφαλής τον καθηγητή Amnon Shashua.

Η Mobileye προβλέπει πάνω από 40% περισσότερα έσοδα το 2021, σε σύγκριση με το 2020 και προμηθεύει πάνω από 30 διαφορετικές αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως. Πέραν του ορόσημου του 100 εκατομμυριοστού σσυστήματος EyeQ®-on-chip, παρουσίασε πρόσφατα το ρομποταξί παραγωγής της και αύξησε τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων σε πολλές πόλεις, σε όλο τον κόσμο, καλύπτοντας τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία.

Προηγούμενο άρθροΟι 11 τελευταίες αξιολογήσεις του Euro NCAP
Επόμενο άρθροΑλλαγές στο ΔΣ του Volkswagen Group