Opel Crossland X Sondermodell „120 Jahre Automobilbau bei Opel“

Τα 120 χρόνια της στην παραγωγή αυτοκινήτων γιορτάζει η Opel και κυκλοφορεί την επετειακή έκδοση Opel Crossland X “120 Edition”, με εξοπλισμό που εντυπωσιάζει.

Τα 120 χρόνια παραγωγής της Opel χαρακτηρίζονται από καινοτομίες. Η γερμανική μάρκα έχει μακρά παράδοση στις τεχνολογίες ασφάλειας. Προηγμένες τεχνολογίες πλαισίου και συστήματα ανάσχεσης ανέκαθεν έπαιζαν σημαντικό ρόλο – όπως το σύστημα φρένων και στους τέσσερεις τροχούς του Opel 10 PS, το αυτοφερόμενο monocoque αμάξωμα του Olympia, οι αερόσακοι μεγάλου μεγέθους του Corsa B και το έξυπνο σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης του Insignia A.

Opel Crossland X

Πρότυπο ασφάλειας για όλους σήμερα είναι το Opel Crossland X. Όπως οι προκάτοχοί του, το Crossland X προσφέρει προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας στην κατηγορία -B που το κάνουν να ξεχωρίζει. Η έκδοση “120 Edition” δημιουργήθηκε για να ταιριάζει απόλυτα στο αστικό lifestyle και να ξεχωρίζει χάρη στη κομψή σχεδίαση και τις σπορ πινελιές πολυτέλειας που διαθέτει. Διχρωμία αμαξώματος (οροφή σε Mineral Black ή Summit White), φιμέ πίσω & πλαϊνά κρύσταλλα, high-gloss μαύρες κολόνες B, χρωμιωμένο περίγραμμα πλευρικών παραθύρων, ασημί ποδιά με προστατευτικά εμπρός και πίσω, και ανθρακί ζάντες αλουμινίου 17”, σχεδίασης πολλαπλών ακτίνων και στο εσωτερικό κρυφός φωτισμός LED στην κεντρική κονσόλα και τις πόρτες για μία ευχάριστη ατμόσφαιρα. Χάρη στην ευρεία γκάμα high-tech συστημάτων υποστήριξης  οδηγού, το μικρό, μοντέρνο SUV παρέχει εξαιρετικές καινοτομίες που κάνουν το κάθε ταξίδι ασφαλέστερο, ευκολότερο και πιο άνετο.

Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward collision alert) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) παρακολουθεί την κατάσταση της κυκλοφορίας μπροστά από το Crossland X μέσω της εμπρός κάμερας και μπορεί να ανιχνεύει κινούμενα και σταθμευμένα αυτοκίνητα αλλά και πεζούς (ενήλικες/ παιδιά). Το σύστημα, εκτός από την οπτική και ηχητική προειδοποίηση που εκδίδει, ενεργοποιεί αυτόματα και τα φρένα, εάν η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα ή έναν πεζό μειωθεί απότομα και ο οδηγός δεν αντιδράσει.

Η λειτουργία Drowsiness Detection αποτελεί προέκταση του συστήματος Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System) και ανιχνεύει την κατάσταση του οδηγού, μέσω της συμπεριφοράς του. Μετά από δύο ώρες οδήγησης με ταχύτητα άνω των 65 km/h, εάν η πορεία του Crossland X υποδηλώνει κόπωση ή έλλειψη προσοχής, προειδοποιεί τον οδηγό, εκδίδοντας ηχητική και οπτική προειδοποίηση 3 σταδίων. Μετά από τρεις προειδοποιήσεις στο πρώτο στάδιο, το σύστημα εκδίδει μία δεύτερη προειδοποίηση με διαφορετικό μήνυμα στον πίνακα οργάνων και ένα ισχυρότερο ηχητικό σήμα. Το σύστημα μηδενίζεται εάν η ταχύτητα του αυτοκινήτου πέσει κάτω από 65 km/h για 15 συνεχή λεπτά.

Επιπλέον αυτών των καινοτομιών, το Crossland X θεωρείται από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της κατηγορία του, καθώς το Euro NCAP είχε ανακηρύξει το SUV Β της Opel ως το “Καλύτερο στην Κατηγορία το 2017”. Στα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν το Νοέμβριο του 2017, το Euro NCAP βαθμολόγησε το Crossland X με άριστα – πέντε αστέρια, σύμφωνα με την αξιολόγησή του σε τέσσερις τομείς ασφάλειας, προστασία ενηλίκων επιβατών, προστασία παιδιών, προστασία πεζών και υποβοήθηση ασφάλειας. Το Crossland X διέπρεψε στις δοκιμές σύγκρουσης σε πλαϊνή μπαριέρα, όπου συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία για την προστασία ενηλίκων επιβατών και παιδιών.

Προηγούμενο άρθροΆρχισε η παραγωγή της Mercedes EQC – Sold out για το 2019
Επόμενο άρθροΗ European Fleet Managers Association διευρύνει το ρόλο της και αλλάζει όνομα