Υιοθετώντας μία νέα προσέγγιση, το Opel Combo σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε σύμφωνα με πρότυπα επιβατικού αυτοκινήτου από την αρχή – αντί ενός ελαφρού επαγγελματικού οχήματος, στο οποίο προστέθηκε εξοπλισμός κατάλληλος για οικογένεια σε επόμενο στάδιο. Αυτό σημαίνει ότι επαγγελματίες και τεχνικοί που χρησιμοποιούν το Combo Cargo panel van απολαμβάνουν τα ίδια χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης με τις οικογένειες που ταξιδεύουν με το Combo Life.

Πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης οδηγού στο Combo, από Automatic Cruise Control, Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης  (Forward Collision Alert)  με Ανίχνευση Πεζού, Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), μέχρι Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert), Αναγνώριση Οδικών Σημάτων (Traffic Sign Recognition) και Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα (Hill Start Assist), αυξάνουν την ασφάλεια των χρηστών (επαγγελματίες και οικογένειες).

Ένα επαναστατικό στοιχείο ασφάλειας για το Combo Cargo με πίσω πόρτες είναι το Surround Rear Vision1. Μία κάμερα πάνω από τις πόρτες διευρύνει την ορατότητα για να μπορεί ο οδηγός να βλέπει τι υπάρχει στο πίσω τμήμα και να κάνει ασφαλείς ελιγμούς στάθμευσης. Οι εικόνες προβάλλονται σε μία έγχρωμη οθόνη πέντε ιντσών στην καμπίνα. Μία δεύτερη κάμερα στον εξωτερικό καθρέπτη του συνοδηγού του Combo Cargo περιορίζει τα τυφλά σημεία σε αυτή την πλευρά του οχήματος. Εάν ανιχνευτούν πεζοί ή δικυκλιστές στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ το Combo Cargo κάνει δεξιά στροφή, η εικόνα της πλευράς του συνοδηγού εμφανίζεται στην οθόνη – συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση της ασφάλειας (μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο).

Με το Combo Cargo, η Opel προσφέρει για πρώτη φορά ένα Δείκτη Υπερφόρτωσης2. Το σύστημα που λειτουργεί με αισθητήρα, μετρά το βάρος του φορτίου και, εάν υπερβαίνει το 80% του επιτρεπόμενου ωφέλιμου φορτίου, ανάβει μία λευκή λυχνία LED. Εάν το βάρος του φορτίου είναι υψηλότερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο, θα εμφανιστεί μία πορτοκαλί ένδειξη με ένα θαυμαστικό.

Το προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip με πέντε προγράμματα εξασφαλίζει την ομαλή πορεία του Combo σε συνθήκες εκτός δρόμου ή ασφαλή πρόσβαση σε εργοτάξια με ολισθηρές επιφάνειες. Ένα σύστημα FlankGuard που λειτουργεί με αισθητήρα παρέχει προστασία από ενοχλητικά χτυπήματα ή γρατζουνιές ενώ το όχημα στρίβει με χαμηλές ταχύτητες – σημαντική βοήθεια κυρίως σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας.

Πέραν της αυξημένης ασφάλειας, οι καινοτόμες τεχνολογίες του Combo αναβαθμίζουν και το επίπεδο άνεσης. Για παράδειγμα, οι οδηγοί του Combo είναι άριστα συνδεδεμένοι χάρη στην τελευταία γενιά των συστημάτων infotainment με συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto και έγχρωμη οθόνη αφής οκτώ ιντσών.

Οι καινοτομίες συνεχίζονται και κάτω από το καπό του Combo, με μία γκάμα ζωηρών κινητήρων βενζίνης και diesel, πιστοποιημένων σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP. Οι υπερτροφοδοτούμενες μονάδες συνδυάζονται με αποδοτικά πεντατάχυτα και εξατάχυτα μηχανικά κιβώτια. Αξιοσημείωτο για την κατηγορία είναι και το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο μειωμένων τριβών, που διατίθεται προαιρετικά.

Το Opel Combo, που βασίζεται στην κορυφαία πλατφόρμα EMP2 του Groupe PSA, διατίθεται σε στάνταρ μήκη (4,40 m) ή XL (4,75 m). Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού που αναβαθμίζουν τα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης είναι ασυναγώνιστα σε αυτή την κατηγορία. Το συνολικό πακέτο ολοκληρώνεται με την προσθήκη μίας σειράς αξεσουάρ που παρέχουν πρόσθετη ασφάλεια, λειτουργικότητα και στυλ.

[1,2] Αναμενόμενη διαθεσιμότητα από το δεύτερο τρίμηνο του 2019

 

Προηγούμενο άρθροH Total GR μετονομάζεται Total Fleet
Επόμενο άρθροTo Mitsubishi L200 στην έκθεση Agrothessaly 2019