2019 - Nouvelle Renault ZOE

Το νέο Renault Zoe είναι πιο αποδοτικό από ποτέ, κυρίως χάρη στην αυξημένη ισχύ και την ακτίνα δράσης του. Ο δυναμικός σχεδιασμός του δίνει ακόμα περισσότερο χαρακτήρα. Δεν είναι ακόμα βέβαιο εάν η τρίτη γενιά Renault Zoe θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης αργότερα φέτος ή νωρίς του χρόνου. Κρίνοντας από τις προδιαγραφές του – που παρουσίασε η Renault – αξίζει να περιμένουμε.

Με μεγαλύτερη εμβέλεια και ισχύ και ταχύτερη φόρτιση, το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο ξαναμπαίνει στο παιχνίδι. Λανσαρισμένο το 2012 και αναβαθμισμένο το 2016, το Renault Zoe υπέστη ανανέωση εκ βάθρων. Το 2020 επιστρέφει αποφασιστικά στην  πρώτη γραμμή της ομάδας των EVs που αγωνίζονται για τον τίτλο του Προτιμητέου Αστικού Οχήματος Μηδενικών Εκπομπών στον κόσμο. Μερικές σημαντικές καινοτομίες:

2019 – Νέο Renault ZOE

Μπαταρία και φόρτιση

  • Η μπαταρία του Zoe έχει αναβαθμιστεί σε σχέση με το μοντέλο ZE 40 δεύτερης γενιάς (41 kWh), στην ZE 50 (52 kWh). Ως αποτέλεσμα, η τρίτη γενιά Zoe μπορεί να διανύσει έως και 390 χλμ με μία μόνο φόρτιση (βάσει του νέου κύκλου δοκιμών WLTP). Αυτό αποτελεί αύξηση περίπου 20%.
  • Η φόρτιση επίσης βελτιώθηκε. Ένας φορτιστής AC 22 kW θα προσφέρει εμβέλεια 126 χλμ. σε μία μόνο ώρα. Αλλά η ακόμα πιο γρήγορη (προαιρετική) φόρτιση DC 50 kW θα προσθέσει 145 χλμ σε μόλις μισή ώρα. Η πλήρης επαναφόρτιση από ένα στάνταρ εντοιχισμένο σύστημα AC 7 kW διαρκεί 8 με 9 ώρες.

Ιπποδύναμη και σχεδίαση

  • Ένας νέος ηλεκτροκινητήρας 134 ίππων, διαθέσιμος σε διάφορες εκδόσεις, δίνει τη δυνατότητα στο Zoe να πιάσει τα 100 km / h σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα και να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 140 km / h.
  • Η εξωτερική σχεδίαση έχει τροποποιηθεί και διαθέτει ένα αναμορφωμένο καπό, πλήρως αναβαθμισμένο στάνταρ εμπρόσθιο και οπίσθιο φωτισμό LED, και έναν μεγαλύτερο εμπρόσθιο προφυλακτήρα με ένθετα στοιχεία χρωμίου.
  • Στο εσωτερικό, το ταμπλό του Zoe έχει στοιχεία από το πλήρως ανασχεδιασμένο Clio Supermini και διαθέτει σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 9,3 ιντσών.
2019 – Νέο Renault ZOE
Προηγούμενο άρθροNissan και Mackie’s of Scotland με βαν παγωτού μηδενικών ρύπων
Επόμενο άρθροΚορυφαίο μοντέλο η Porsche 911 στην έρευνα J.D. Power