Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό premium MPV Volvo EM90 διευρύνει την προϊoντική γκάμα της Volvo Cars και την απήχησή της εκπληρώνοντας περισσότερες ανάγκες των πελατών.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό premium MPV, το Volvo EM90, δεν σχεδιάστηκε μόνο για να είναι ένα άνετο σαλόνι σε κίνηση και ένα αυτοκίνητο που σας παρέχει χώρο για ζωή με τους αγαπημένους σας. Είναι, επίσης, μία απόδειξη των δυνατοτήτων της εταιρεία να καινοτομεί και να καλύπτει ειδικές απαιτήσεις της αγοράς.

Η κατηγορία των πολυμορφικών οχημάτων (MPV) γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα σε πολλές περιοχές της Ασίας. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους το EM90 θα διατίθεται αρχικά στην Κίνα, την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Μετά την παρουσίαση του ήδη βραβευμένου μικρού SUV, του αμιγώς ηλεκτρικού EX30, νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το EM90 αντιπροσωπεύει τη δεύτερη επέκταση της προϊοντικής γκάμας της εταιρείας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τόσο το EX30 όσο και το EM90 απευθύνονται σε νέο κοινό, καλύπτοντας μεγαλύτερο εύρος της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτων και βοηθώντας τη Volvo Cars να πετύχει αυξημένες πωλήσεις με μεγαλύτερη κερδοφορία.

Επιπλέον, το EM90 ισχυροποιεί τη δέσμευσή της εταιρείας να είναι ένας κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030. Στα επόμενα χρόνια, η Volvo Cars θα παρουσιάσει μία ολόκληρη οικογένεια από νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ανταποκρινόμενη σε όσα προσδοκούν οι πελάτες της από ένα Volvo μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Το ανανεωμένο χαρτοφυλάκιο μοντέλων θα εξασφαλίσει ότι μέχρι το 2030 η μάρκα θα διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο -κάτι που αποτελεί και μία από τις σημαντικές δεσμεύσεις της για τη βιωσιμότητα- αλλά είναι και μέρος της πορείας της προς κερδοφόρο ανάπτυξη και την ηγετική θέση στη βιώσιμη κινητικότητα.

«Με το EM90, φέρνουμε την κληρονομιά και την ηγετική θέση της Volvo Cars στην ασφάλεια, στη νέα συναρπαστική κατηγορία των ηλεκτρικών MPV», δήλωσε ο Jim Rowan, Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars. «Το αυτοκίνητο μάς επιτρέπει να αξιοποιήσουμε τη ζήτηση μιας νέας αγοράς την οποία δεν είχαμε εξερευνήσει στο παρελθόν και διευρύνει την απήχηση της μάρκας Volvo σε περισσότερους ανθρώπους».

Μακρά παράδοση πολυχρηστικότητας

Παρόλο που η κατηγορία των MPV είναι νέα για τη μάρκα, η ιδέα  της πολυχρηστικότητας δεν της είναι ξένη. Στην πραγματικότητα, το Volvo Duett του 1953 εξελίχθηκε ειδικά ως ένα πολυχρηστικό και ευρύχωρο αυτοκίνητο, πολλά χρόνια προτού δημιουργηθεί επίσημα η κατηγορία των MPV.

Αποτελώντας μία σημαντική στιγμή στην πλούσια κληρονομιά της μάρκας, το Duett γιορτάζει φέτος τα 70ά του γενέθλια και εξακολουθεί να είναι περιζήτητο από τους συλλέκτες και τους φανατικούς φίλους των μοντέλων Volvo. Υπήρξε δημοφιλές τόσο για οικογένειες και επαγγελματίες στη Σκανδιναβία και τις ΗΠΑ.

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, το Duett ενέπνευσε την παγκοσμίου φήμης σειρά των στέισον βάγκον της μάρκας, ενώ αποτέλεσε εξίσου σημαντική πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές της, όταν ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στο EM90.

Είτε επιθυμούσε κάποιος ένα πρακτικό επαγγελματικό αυτοκίνητο για την εργασία του είτε ένα ευρύχωρο οικογενειακό μοντέλο, στο οποίο θα μπορούσε και να κοιμηθεί στις διακοπές του, υπήρχε μία έκδοση του Duett για να καλύψει μία ποικιλία από σενάρια. Το όνομα του, που σημαίνει «δύο αυτοκίνητα σε ένα», τα λέει όλα.

Σημαντική νέα κατηγορία

Το EM90 αποτελεί σημαντική προσθήκη στο αμιγώς ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο Volvo Cars και θα υποστηρίξει τη θέση της ως μίας εκ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών στην κατηγορία των premium αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Παρόλο που η κατηγορία των premium MPV στην Κίνα είναι σήμερα σχετικά μικρή, είναι σημαντική. Και, στο πνεύμα του Duett, το premium MPV EM90 χρησιμεύει ως όχημα διπλού σκοπού για τους κατόχους του.

Όταν το αυτοκίνητο δεν χρησιμοποιείται για οικογενειακά ταξίδια, χρησιμεύει ως μεταφορικό μέσο για εταιρικά στελέχη, προσφέροντας το πλέον άνετο εσωτερικό περιβάλλον για συναντήσεις και εταιρικές τηλεδιασκέψεις. Με δύο λόγια, για εκείνους που αναζητούν μία ασφαλή και ευρύχωρη, πολυχρηστική και άνετη premium εμπειρία μετακίνησης, το EM90 είναι μία νέα συναρπαστική επιλογή.

Το Volvo EM90 διατίθεται αρχικά στην Κίνα, όπου είναι πλέον διαθέσιμο για προ-παραγγελίες.

Παρακολουθήστε εδώ την πρεμιέρα του νέου EM90 με τον Jim Rowan.

Προηγούμενο άρθροΗ φόρμουλα επιτυχίας της BYD στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΣύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας LG στην Genesis