2018 Opel Insignia Multimedia Navi Pro

Η Opel προχώρησε στο επόμενο βήμα εξέλιξης στα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, λανσάροντας τα Multimedia και Multimedia Navi Pro στο Opel Insignia, τη ναυαρχίδα των μοντέλων της. Ανεξαρτήτως έκδοσης – Insignia Grand Sport, Sports Tourer, Country Tourer ή σπορ GSi – οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη συνδεσιμότητα και ψυχαγωγία στο αυτοκίνητο, με τη νέα γενιά συστημάτων infotainment. Οι οδηγοί Insignia είναι πάντα ενήμεροι για το τι συμβαίνει γύρω τους, λαμβάνοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για θέματα κυκλοφορίας, πρατήρια και τιμές καυσίμου, χώρους στάθμευσης και διόδια.

Τα νέα συστήματα infotainment Multimedia και Multimedia Navi Pro του Insignia δεν είναι απλώς προηγμένα λειτουργικά είναι και εύχρηστα. Διατίθεται μία μεγάλη, έγχρωμη οθόνη αφής, έως οκτώ ιντσών, καθώς και Πίνακας Ενημέρωσης Οδηγού (Driver Information Cluster) με υψηλή ανάλυση και σαφή διάταξη. Προαιρετικά, διατίθεται headup display.

Η κορυφαία έκδοση Multimedia Navi Pro αντιπροσωπεύει μία νέα γενιά συστημάτων πλοήγησης αυτοκινήτων Opel. Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών είναι οι συνδεδεμένες υπηρεσίες πλοήγησης για βέλτιστη αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος (POIs) και προορισμών, η ενημέρωση Live Traffic και των τιμών καυσίμου σε πραγματικό χρόνο, οι πληροφορίες στάθμευσης ανάλογα με τον προορισμό και φυσικά οι online ενημερώσεις χαρτών. Η άνεση που προσφέρει η πλοήγηση μέσω τρισδιάστατων χαρτών, η σταδιακή μεγέθυνση και η ομαλή κύλιση αναβαθμίζουν την απόλαυση του ταξιδιού.

Μέσω σύνδεσης στο διαδίκτυο (απαιτεί tethered smartphone), το Live Traffic μεταδίδει πληροφορίες για την κυκλοφορία. Εάν δεν είναι συνδεδεμένο, το σύστημα μπορεί να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες που μεταφέρονται από πρωτόκολλα TPEG μέσω DAB/DAB+. Εάν δεν υπάρχει ψηφιακό σήμα, το σύστημα συνεχίζει να λαμβάνει μεταδόσεις TMC (Traffic Message Channel). Η ροή και οι συνθήκες κυκλοφορίας ενημερώνονται και ενσωματώνονται στη διαδρομή, με αποτέλεσμα πιο ακριβείς και έγκαιρες ενημερώσεις και βελτιωμένη καθοδήγηση. Επιπλέον, το Live Traffic δείχνει ποια κομμάτια της διαδρομής επηρεάζονται από καθυστερήσεις και πού μπορεί να οφείλονται. Το σύστημα πλοήγησης βασίζεται σε πληροφορίες από προηγούμενα ταξίδια, για να υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τους χρόνους άφιξης. Περιλαμβάνονται τέσσερις ενημερώσεις χαρτών το χρόνο “over-the-air” (ασύρματα).

Είτε η σύνδεση γίνεται μέσω συμβατικής τεχνολογίας όπως Bluetooth ή USB, ή με προηγμένη ενσωμάτωση τηλεφώνου μέσω Apple CarPlay ή Android Auto, τα νέα συστήματα infotainment του Insignia επεκτείνουν τις προτάσεις της Opel στην ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα του αυτοκινήτου. Εκτός από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς AM/FM που προσφέρονται στάνταρ, προαιρετικά διατίθεται ψηφιακό ραδιόφωνο DAB+ με κορυφαία ποιότητα ήχου και δυνατότητα λήψης μεγαλύτερης γκάμας ραδιοφωνικών σταθμών. Μέχρι δύο smartphones μπορούν να συνδέονται ταυτόχρονα. Συμβατά smartphones φορτίζονται ασύρματα στην κεντρική κονσόλα και ένα ηχοσύστημα Bose με οκτώ ηχεία και ψηφιακό επεξεργαστή ήχου διατίθενται προαιρετικά.

Για ευκολία χρήσης, η νέας σχεδίασης Διεπαφή Ανθρώπου/Μηχανής (Human MachineInterface) των Multimedia και Multimedia Navi Pro υιοθετεί εύχρηστη διάταξη με άμεση πρόσβαση σε κύριες ενότητες (π.χ. ηχοσύστημα, τηλέφωνο, πλοήγηση) μέσω της αρχικής σελίδας. Χειριστήρια τύπου tablet και χειρονομίες swipe διακρίνονται για  την εργονομία και τη χρηστικότητά τους. Ο οδηγός μπορεί επίσης να ελέγχει το σύστημα infotainment μέσω χειριστηρίων στο τιμόνι. Το Multimedia Navi Pro λειτουργεί και μέσω ενσωματωμένου φωνητικού ελέγχου (voice control).

2018 Opel Insignia Multimedia Navi Pro

Για να μπορεί ο οδηγός να εναρμονίζεται πλήρως με το Insignia, η επόμενη γενιά του συστήματος Multimedia Navi Pro προσφέρει εξατομίκευση μέσω προφίλ χρήστη. Μέχρι πέντε οδηγοί μπορούν να ορίσουν το δικό τους προφίλ, που τους επιτρέπει να αποθηκεύουν πολυάριθμες ρυθμίσεις, από έλεγχο κλιματισμού μέχρι την επιθυμητή ισοστάθμιση των ηχείων. Αγαπημένοι προορισμοί, playlists και σημεία ενδιαφέροντος αποθηκεύονται σύμφωνα με το εξατομικευμένο προφίλ, ώστε ο οδηγός να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο δρόμο. Στο πλαίσιο της μελλοντικής εξέλιξης, το πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει εξατομικευμένη αναζήτηση και καθοδήγηση, με βάση τα ατομικά πρότυπα οδήγησης.

Η οικογένεια Insignia είναι η πρώτη που προσφέρει την επόμενη γενιά συστημάτων infotainment της Opel. Με την υψηλή αισθητική, την προηγμένη λειτουργικότητα και την ‘φιλική προς τον χρήστη’ λειτουργία τους, τα Multimedia και Multimedia Navi Pro αποτελούν πόλο έλξης για τους ενδιαφερόμενους. Σταδιακά, τα συστήματα αυτά θα προσφέρονται και σε άλλα μοντέλα Opel.

Προηγούμενο άρθροΗ Accumotive της Daimler ανεβάζει ταχύτητα για τα EQC
Επόμενο άρθροΑποκαλύφθηκε το πρωτότυπο Nissan Frontier Sentinel