Το τμήμα συναρμολόγησης μπαταριών της Accumotive*, που είναι θυγατρική της Daimler, με έδρα το Kamenz κοντά στην Δρέσδη, αυξάνει το ανθρώπινο δυναμικό της και θα απασχολεί περίπου 1.000 άτομα έως το τέλος του έτους, για να αυξήσει την παραγωγή συστοιχιών μπαταριών για τα ηλεκτρικά Mercedes EQC, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Επί του παρόντος, κατασκευάζεται ένα δεύτερο εργοστάσιο μπαταρίας σε αυτό το χώρο με επένδυση 500 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια μπαταρίας παγκοσμίως, σύμφωνα με τη Daimler. Η Accumotive δεν παράγει τις δικές της κυψέλες ιόντων λιθίου αλλά τις αγοράζει από την LG Chem και στη συνέχεια τις συσκευάζει σε συστοιχίες για τα οχήματα Mercedes και Smart.

“Κάνουμε μεγάλα βήματα προς την κατεύθυνση της ηλεκτροκίνησης. Στην Accumotive θα διπλασιάσουμε τον αριθμό των εργαζομένων μέχρι το τέλος του έτους 2018. Θα το επιτύχουμε αυτό σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα από τον αρχικό μας προγραμματισμό. Προχωρούμε λοιπόν για την έναρξη της παραγωγής των EQC την άνοιξη του 2019”, ανακοίνωσε ο Dieter Zetsche, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και επικεφαλής της Mercedes-Benz Cars.

Συνολική επένδυση 1 δισ. ευρώ

Η Daimler επενδύει πάνω από ένα δισ. ευρώ στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μπαταριών, με συνολικά οκτώ εργοστάσια σε έξι τοποθεσίες σε τρεις ηπείρους. Αυτό περιλαμβάνει το Kamenz στη Γερμανία και το Untertürkheim στη Στουτγάρδη- με δύο εργοστάσια μπαταρίας το καθένα καθώς και στο Sindelfingen αλλά και στο Πεκίνο (Κίνα), τη Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη) και την Tuscaloosa (ΗΠΑ).

Το δεύτερο εργοστάσιο μπαταριών στο Kamenz έχει σχεδιαστεί ως εργοστάσιο ουδέτερου CO2. Ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ένα φωτοβολταϊκό σύστημα – σε σχέση με την αποθήκευση σταθερών μπαταριών – θα τροφοδοτούν με ενέργεια την εγκατάσταση παραγωγής. Η κατασκευή του δεύτερου εργοστασίου σε οικόπεδο 20 στρεμμάτων τετραπλασιάζει την περιοχή παραγωγής και υλικοτεχνικής υποστήριξης στο Kamenz σε συνολική επιφάνεια περίπου 80.000 m2.

*Η Deutsche ACCUMOTIVE GmbH & Co. KG ιδρύθηκε το 2009 και είναι θυγατρική της Daimler AG. Λειτουργεί ως κέντρο ανάπτυξης για την παγκόσμια παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου. Η εγκατάσταση έρευνας και ανάπτυξης βρίσκεται στο Nabern στην ευρύτερη περιοχή της Στουτγάρδης. Οι μπαταρίες παράγονται στο Kamenz κοντά στη Δρέσδη. Η εταιρεία παράγει εξαιρετικά εξελιγμένες μπαταρίες κίνησης για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα.

Προηγούμενο άρθροΗ NGVA ζητεί τροποποίηση του κανονισμού για τις εκπομπές
Επόμενο άρθροΤο Insignia της Opel με εξελιγμένη Συνδεσιμότητα