Το πρωτότυπο pickup  διάσωσης με τον “σκληροτράχηλο” χαρακτήρα, το Nissan Frontier Sentinel, μπορεί να ανταπεξέλθει σε αποστολές στις πιο δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές.

Η Nissan παρουσίασε στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σάο Πάολο, το Frontier Sentinel, ένα concept pickup που σχεδιάστηκε από το στούντιο σχεδιασμού  της Nissan Brazil. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο, έχει  σχεδιαστεί για αποστολές διάσωσης επί Βραζιλιάνικου εδάφους.

Το Frontier Sentinel ενσωματώνει μια σειρά από καινοτόμα χαρακτηριστικά, όπως δύο συστοιχίες μπαταριών  από το Nissan LEAF, για την παροχή βοηθητικής ισχύος. Ο χώρος φόρτωσης έχει προσαρμοστεί για να χωρέσει τις μπαταρίες  και διαθέτει ένα σετ συρταριών για την αποθήκευση γαντιών, φακών, κράνους, εργαλείων και λοιπού συναφούς εξοπλισμού. Το άνω μέρος του χώρου φόρτωσης  φέρει μια πλατφόρμα, από την οποία μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί ένα drone. Ένα ενισχυμένο roll bar εκτείνεται στις δύο πλευρές του χώρου φόρτωσης, όπου υπάρχει  περισσότερος  χώρος  για την αποθήκευση εξοπλισμού διάσωσης, καθώς και δύο πρίζες.

Ο βραζιλιάνικος  Υάκινθος μακάο,  ένα είδος παπαγάλου που ενδημεί στην κεντρική και ανατολική Νότια Αμερική, αποτέλεσε την έμπνευση για το χρώμα  Thunder – Blue του πρωτότυπου οχήματος.

Στο Frontier Sentinel ξεχωρίζει επίσης το snorkel,  το οποίο του επιτρέπει να διασχίσει περάσματα με βαθιά νερά, καθώς και ένα ειδικό σύστημα φωτισμού στην κορυφή του παρμπρίζ. Στο εσωτερικό, το όχημα διαθέτει ταμπλό και κεντρική κονσόλα σε χρώμα Electric – Yellow, εμπνευσμένο από τα ηλεκτρικά κυκλώματα. Αντίστοιχη απόχρωση διαθέτουν και τα καθίσματα  στην επένδυση και την ραφή τους.

Το Nissan Frontier στη Νότια Αμερική,  γνωστό  ως  NAVARA,  διατίθεται σε 38 αγορές, στην ευρύτερη περιοχή. Χάρη στην παγκόσμια δημοτικότητά του, το μοντέλο κατασκευάζεται σε παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Ισπανία, την Κίνα, το Μεξικό, την Ταϊλάνδη και τώρα στην Αργεντινή.

Στην έκθεση Αυτοκίνηση στο Ελληνικό, που ανοίγει τις πύλες της για το κοινό το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, η Nissan θα έχει σε ξεχωριστή θέση στο περίπτερό της, το NAVARA Ν-Guard. Πρόκειται για μια ειδική “σκληροτράχηλη” έκδοση του βραβευμένου pickup, που θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες με την μοναδική  αναβαθμισμένη σχεδίασή του, καθώς και με τον πλούσιο εξοπλισμό του.

Στιγμιότυπα από την κατασκευή του πρωτότυπου Nissan Fronter Sentinel, βλέπετε στο video

Προηγούμενο άρθροΤο Insignia της Opel με εξελιγμένη Συνδεσιμότητα
Επόμενο άρθροΥποχρεωτική η προσθήκη θορύβου στα ηλεκτρικά οχήματα;