Η Citroën διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία για ανάπτυξη ευέλικτων και ευρύχωρων αυτοκινήτων. Η μάρκα το απέδειξε για άλλη μια φορά αναπτύσσοντας τη στρατηγική “Electric for All” και αποκαλύπτοντας την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του compact van της, E-SpaceTourer.

Έτσι, υπάρχει η επιλογή του ντίζελ ή της 100% ηλεκτρικής έκδοσης, E-SpaceTourer, ανάλογα με τη χρήση.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Citroën προσφέρει μια επιλογή τριών μηκών αμαξώματος για το E-SpaceTourer (XS: 4,60 μ. – M: 4,95 μ. – XL: 5,30 μ.), για να καλύψει όλες τις ανάγκες. Χάρη στο μόλις 1,90 μ. ύψος, έχει εύκολη πρόσβαση σε χώρους στάθμευσης. Η επιβίβαση και φόρτωση διευκολύνεται από τις συρόμενες πλαϊνές πόρτες και τις οπίσθιες.

Εάν δεν χρειάζεστε 330 χιλιόμετρα (και μπαταρία 75 kWh) με μία μόνο φόρτιση, υπάρχει διαθέσιμο μικρότερο μοντέλο μπαταρίας (50 kWh). Ανεξάρτητα από το μέγεθος της μπαταρίας, ο ηλεκτρικός κινητήρας αποδίδει πάντα 100kW (136PS) και 260Nm.

Διατίθενται δύο τύποι ενσωματωμένων φορτιστών: ένας μονοφασικός φορτιστής AC 7,4 kW στάνταρ και ένας προαιρετικός τριφασικός φορτιστής AC 11 kW. Η γρήγορη φόρτιση DC μπορεί να γίνει με ταχύτητες έως και 100kW, μειώνοντας το χρόνο φόρτισης σε λιγότερο από μία ώρα.

Η μπαταρία έχει 8 χρόνια ή 160.000 χλμ. εγγύηση για το 70% της χωρητικότητας φόρτισής της (με έκδοση πιστοποιητικού χωρητικότητας σε κάθε αναθεώρηση). Το νέο E-SpaceTourer θα διατίθεται στις αντιπροσωπείες στο τέλος του έτους.

Προηγούμενο άρθροΒραβεία Αριστείας από το Groupe PSA
Επόμενο άρθροMeet Mercedes: 25 χρόνια Mercedes-Benz Sprinter