Από αριστερά: Benjamin Kaehler, Επικεφαλής eDrive@VANs & Norbert Kunz, Επικεφαλής Marketing Mercedes-Benz Sprinter, Mercedes-Benz AG

Στο τρίτο επεισόδιο του Meet Mercedes DIGITAL, ο Norbert Kunz, Επικεφαλής Μάρκετινγκ της Mercedes-Benz Sprinter και ο Benjamin Kaehler, Επικεφαλής του eDrive@VANs, παρουσιάζουν την εξέλιξη του μεγάλου βαν και τα κυριότερα χαρακτηριστικά της τρέχουσας γενιάς Sprinter.

Meet Mercedes DIGITAL για την εξέλιξη του μεγάλου βαν Sprinter

Η τρίτη γενιά φέρνει επανάσταση με ένα ολοκληρωμένο δίκτυο online και δημιουργεί νέες δυνατότητες διαχείρισης στόλου χάρη στις υπηρεσίες Mercedes PRO και το σύστημα πολυμέσων MBUX. Το πλήρως ηλεκτρικό eSprinter της Mercedes-Benz Vans παρέχει βιώσιμη λύση για μεταφορές χωρίς τοπικές εκπομπές. “Το μυστικό της επιτυχίας του Sprinter είναι η ευελιξία του, που υπήρξε κορυφαία προτεραιότητά μας, μαζί με την εστίαση στην ασφάλεια, από την κυκλοφορία του το 1995. Χάρη στο ευρύ φάσμα παραλλαγών του, αποτελεί την πρώτη επιλογή για ανακατασκευαστές”, δηλώνει ο Norbert Kunz.

Η ευελιξία του van περιελαμβάνει μια μεγάλη γκάμα κινητήρων, κιβωτίων ταχυτήτων και συστημάτων μετάδοσης κίνησης. “Το eSprinter συνεχίζει την παράδοση του Sprinter και προσφέρει ποικιλομορφία όσον αφορά στους κινητήρες καθώς και στη συνεπή ηλεκτροκίνηση του χαρτοφυλακίου προϊόντων της Mercedes-Benz Vans”, εξηγεί ο Benjamin Kaehler. “Προσφέρει τη δυνατότητα παράδοσης αγαθών, εξυπηρέτησης εργοταξίων ή εκτέλεσης εργασιών σέρβις – και όλα με το βλέμμα στο μέλλον, χωρίς τοπικές εκπομπές.”

25 χρόνια Mercedes-Benz Sprinter

Η τρέχουσα γενιά Sprinter: Ολιστικές λύσεις κινητικότητας σύμφωνα με τη φιλοσοφία adVANce

Η τρίτη γενιά Sprinter συνδυάζει τον προοδευτικό σχεδιασμό με χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας που συνήθως υπάρχουν μόνο στα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι ολοκληρωμένες επιλογές συνδεσιμότητας είναι επαναστατικές για το επαγγελματικό περιβάλλον: Οι υπηρεσίες της Mercedes PRO connect και το σύστημα πολυμέσων MBUX (Mercedes-Benz User Experience) δημιουργούν νέες δυνατότητες για τη διαχείριση μεγάλων στόλων καθώς και για μικρές επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, οι παραγγελίες μπορούν να ελεγχθούν online και οι πληροφορίες οχήματος, όπως τοποθεσία, στάθμη καυσίμου ή κατάσταση συντήρησης μπορούν να ελεγχθούν σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Οκτώ πακέτα κεντρικών υπηρεσιών διατίθενται με το Mercedes PRO connect.

Η γκάμα παραλλαγών του Sprinter παραμένει εντυπωσιακή: Μπορούν να συναρμολογηθούν περισσότερες από 1.000 διαφορετικές παραλλαγές μέσω των πιθανών συνδυασμών αμαξώματος, πλαισίου, τρόπων οδήγησης, χωρητικότητας και εξοπλισμού. Στην τρίτη γενιά προσφέρονται επίσης περισσότερες επιλογές συστημάτων μετάδοσης κίνησης με την εμπρόσθια κίνηση να διατίθεται για πρώτη φορά και δύο νέα κιβώτια ταχυτήτων όπως το αυτόματο κιβώτιο μετατροπέα ροπής 9 ταχυτήτων. Με αυτές τις παραλλαγές κίνησης και την αποκαλούμενη κεφαλή έλξης, το σημερινό Sprinter είναι ιδανικό για μετατροπή σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο – μια προσφορά την οποία εκμεταλλεύονται πολλοί ανακατασκευαστές αυτής της αναπτυσσόμενης κατηγορίας.

Προηγούμενο άρθροΗ Citroën λανσάρει το αμιγώς ηλεκτρικό E-SpaceTourer
Επόμενο άρθροΤο νέο Škoda OCTAVIA SCOUT