Η Citroën γιορτάζει την πρώτη επέτειο του Ami. Ένας χρόνος δέσμευσης στην υπηρεσία της εύκολης, ευέλικτης, προσβάσιμης σε όλους, ασφαλούς και άνετης διθέσιας ηλεκτρικής λύσης κινητικότητας με μοναδικό χαρακτήρα.

Με το Ami, η Citroën επεκτείνεται σε νέους χώρους και προσφέρει μια σύγχρονη λύση σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Το Electric Ami αποτελεί λύση μηδενικών εκπομπών που ξεχωρίζει στο αστικό τοπίο και έχει προσελκύσει ήδη περισσότερους από 9.000 πελάτες στην Ευρώπη (από τους οποίους 6.500 στη Γαλλία και 2.000 στην Ιταλία). Με αυτονομία 75 χιλιομέτρων, εύκολη επαναφόρτιση σε τυπική πρίζα 220V και εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή, το Ami ενθαρρύνει τη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα.

Είναι πλέον διαθέσιμο και σε επαγγελματική έκδοση, ως My Ami Cargo. Από την άνοιξη, το Ami κυκλοφορεί επίσης στην Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και από το καλοκαίρι στην Πορτογαλία.

Έχοντας ήδη βραβευθεί στα «GQ Car Awards 2021» και «Auto Express New Car Awards», το Ami θα κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2022.

Για τους ιδιώτες, το Ami αποτελεί εγγύηση ανεξαρτησίας και απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες που διαθέτουν και άλλα οχήματα, που συχνά ζουν εκτός των κέντρων των μεγαλουπόλεων. Το Ami χρησιμοποιείται από όλα τα μέλη της οικογένειας. Αποτελεί αγορά που συμβαδίζει με την εποχή, δεδομένων των νέων προκλήσεων της μικροκινητικότητας και το 85% των πελατών θα το συνιστούσε σε κάποιον γνωστό τους.

Για τις εταιρείες, το Ami αποτελεί συμπληρωματικό όχημα στόλου, συμβάλλοντας στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα με πολύ χαμηλό κόστος. Πέραν των πέντε χωρών στις οποίες ήδη κυκλοφορεί το Ami, συμμετέχει σε πρωτοβουλίες βιώσιμης κινητικότητας στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Προηγούμενο άρθροVolvo Cars και The Future Laboratory εξερευνούν βιώσιμα υλικά
Επόμενο άρθροΤο Connected Fleets Conference 2021 στις 30 Σεπτεμβρίου