Verschiffung BMW i3 in Bremerhaven 11-2015

Οι προσπάθειες για τη μείωση της ρύπανσης πρέπει να επιταχυνθούν το συντομότερο δυνατό και οι μεγάλες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θεωρούνται κύριοι υπαίτιοι και πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης ενάντια στον χρόνο για την καταπολέμηση της ρύπανσης. Η BMW ανακοίνωσε στις 14 Μαρτίου ότι θα συμμετάσχει στην Πρωτοβουλία Διαφάνειας Ανακύκλωσης Πλοίων (Ship Recycling Transparency Initiative – SRTI).

Η SRTI στοχεύει στη δημιουργία πιο βιώσιμης εφοδιαστικής για όλα τα είδη φορτίων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018, οπότε είναι μάλλον καινούργια και το BMW Group είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που εντάσσεται στην προσπάθεια αυτή. Ο στόχος της SRTI είναι να βελτιώσει τα μέτρα, τη διαφάνεια και την ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα της ανακύκλωσης πλοίων.

“Η ευαισθητοποίηση και η διαφάνεια για την αειφορία αποτελούν κατευθυντήριες αρχές για τις ενέργειες του BMW Group. Απαιτούμε το ίδιο από τους συνεργάτες μας στο παγκόσμιο δίκτυο διανομής και μεταφοράς μας”, τόνισε η Anita Pieper, υπεύθυνη για τη διανομή οχημάτων στο BMW Group. “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που θα αποτελέσει μέρος της Πρωτοβουλίας για τη Διαφάνεια στην Ανακύκλωση Πλοίων”.

Το SRTI υιοθετεί μια εθελοντική προσέγγιση που βασίζεται στην αγορά για τις βιώσιμες πρακτικές ανακύκλωσης πλοίων. Ως ηλεκτρονική πλατφόρμα, προωθεί την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις πρακτικές και τις κατευθυντήριες γραμμές για την ανακύκλωση των πλοίων συμβάλλοντας στην εξασφάλιση μεγαλύτερης διαφάνειας στον τομέα της ναυτιλίας. Η πρωτοβουλία λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα όλων των μελών της στις προσπάθειές της να βρει κοινές λύσεις και να θεσπίσει ένα νέο πρότυπο για υπεύθυνη ανακύκλωση.

Φωτογραφία: BMW

Προηγούμενο άρθροΗ ADESA θεσπίζει την Τεχνητή Νοημοσύνη για επιθεωρήσεις οχημάτων
Επόμενο άρθροH Tesla επιταχύνει τον υπερφορτιστή V3