Η ADESA εισάγει για πρώτη φορά την λύση Τεχνητής Νοημοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο για το remarketing οχημάτων. Το σύστημα, που ονομάζεται ADESA IVI (Intelligent Vehicle Inspection), προορίζεται για την επιθεώρηση οχημάτων που απομακρύνονται από τον στόλο.

Η αξιολόγηση μπορεί να πραγματοποιηθεί από τους ίδιους τους οδηγούς, χρησιμοποιώντας ένα smartphone ή ένα tablet. Σε ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, προτού παραδώσουν το αυτοκίνητο της επιχείρησής τους (ή το αυτοκίνητο που χρηματοδοτείται μέσω προγράμματος PCP ή PCH), καθοδηγούνται μέσω μιας απλής και γρήγορης διαδικασίας που περιλαμβάνει μια προκαθορισμένη λήψη φωτογραφιών.

Έτσι δεν απαιτούνται επιθεωρήσεις τρίτων και συνεπώς εξοικονομούνται σημαντικός χρόνος και χρήμα, ειδικά όταν ένα όχημα χρειάζεται επισκευή.

Η ΤΝ του συστήματος υπολογίζει αυτόματα τυχόν ζημιές, εκδίδοντας μια πλήρως κοστολογημένη έκθεση, με βάση τη μέθοδο χρέωσης του παρόχου χρηματοδότησης και σύμφωνα με τα σωστά πρότυπα φθοράς, όπως ορίζονται από την British Vehicle Rental and Leasing Association. Τελικά, η ADESA IVI καθιστά δυνατή την επαναπώληση online των οχημάτων που βρίσκονται στο τέλος του συμβολαίου τους, ακόμα και πριν απομακρυνθούν από τον στόλο.

“Με την αξιοποίηση της πρωτοποριακής τεχνολογίας AI, η ADESA IVI καλύπτει μια κρίσιμη ανάγκη των κλάδων χρηματοδότησης, στόλου και χρηματοδοτικής μίσθωσης”, λέει ο Jonathan Holland, διευθύνων σύμβουλος της ADESA Ηνωμένου Βασιλείου. “Αυτό θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος στη διαδικασία remarketing και για πιο ακριβείς εκτιμήσεις.”

Προηγούμενο άρθροΤο VanWeigh φροντίζει να μην υπερφορτώνετε το van
Επόμενο άρθροΤο BMW Group συμμετέχει σε Πρωτοβουλία για την Ανακύκλωση Πλοίων