Ο Όμιλος BMW ανακοίνωσε ότι ενώνει τις δυνάμεις του με την Northvolt και την Umicore σε μια τεχνολογική κοινοπραξία, προκειμένου να εργαστεί για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης και βιώσιμης αλυσίδας αξίας για τις μπαταρίες ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Το έργο επιδιώκει την βιώσιμη βιομηχανοποίηση της παραγωγής κυψελών μπαταριών στην Ευρώπη, από την χημεία και την ανάπτυξη έως την παραγωγή και την ανακύκλωση μετά τη χρήση.

Οι εταίροι υπογραμμίζουν ότι ο κύριος στόχος είναι να καταστούν βιώσιμα τα στοιχεία των συσσωρευτών με την καθιέρωση ενός κλειστού κυκλώματος κύκλου ζωής, ξεκινώντας από το σχεδιασμό και συνεχίζοντας με μια παραγωγική διαδικασία που χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μετά την παραγωγή, οι μπαταρίες θα χρησιμοποιηθούν ως μπαταρίες κίνησης, ενδεχομένως ακολουθούμενες από μια άλλη φάση δευτερογενούς χρήσης ως συσκευή αποθήκευσης ενέργειας. Όταν τελειώσει η χρήση τους, οι κυψέλες θα ανακυκλώνονται και οι πρώτες ύλες θα ξαναχρησιμοποιούνται για να ολοκληρωθεί ο κύκλος.

Λόγω της αυξανόμενης ανάγκης για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, η εταιρική αυτή σχέση έχει στρατηγική σημασία για τη BMW και τους συνεργάτες της. Η Northvolt επικεντρώνεται στη βιώσιμη παραγωγή, η BMW είναι η αυτοκινητοβιομηχανία που αναπτύσσει ήδη δικές της κυψέλες μπαταρίας σήμερα. Επειδή οι μπαταρίες περιέχουν σημαντικούς πόρους και υλικά, η Umicore, ως παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη και παραγωγή ενεργών υλικών για μπαταρίες και ανακύκλωση πόρων, θα προσφέρει στους εταίρους την τεχνογνωσία της, που θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη και την ανακύκλωση ενεργών υλικών ανόδου και καθόδου.

Το νέο κέντρο αριστείας κυψελών μπαταρίας του Ομίλου BMW θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019. Με το έργο αυτό, οι BMW Group, Northvolt και Umicore θα θέσουν τις βάσεις για μια βιώσιμη αλυσίδα αξίας για τις ηλεκτρικές κυψέλες αυτοκινήτων στην Ευρώπη, από την ανάπτυξη και την παραγωγή μέχρι την ανακύκλωση.

Φωτογραφία: BMW Group

Προηγούμενο άρθροΟ Φινλανδικοί φόροι με βάση το WLTP δεν είναι ακόμα ουδέτερoι
Επόμενο άρθροΣτις υπηρεσίες mobility το μέλλον για τις captives