Το αναβαθμισμένο Jaguar I-Pace φορτίζει συντομότερα

Το αναβαθμισμένο Jaguar I-Pace φορτίζει πλέον συντομότερα. Όταν το Jaguar I-Pace παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια, επικρίθηκε για τη μέτρια απόδοση φόρτισης. Το premium crossover διέθετε έναν ενσωματωμένο μονοφασικό φορτιστή AC, ο οποίος περιόριζε τη χωρητικότητά του στα 7kW. Τώρα, η JLR ανακοίνωσε ότι, όπως και ο ανταγωνιστής του, το Audi e-tron, το ανανεωμένο I-Pace διαθέτει τριφασικό φορτιστή 11 kW.

Όταν συνδεθεί σε ένα wall box 11kW, μπορεί πλέον να διανύσει 53χλμ / 33 μίλια (WLTP) την ώρα, ενώ η πλήρης φόρτιση από το μηδέν διαρκεί μόνο 8,6 ώρες – ιδανική για ολονύκτια φόρτιση στο σπίτι και 50% ταχύτερη από τη μονοφασική 7kW.

Καλύτερα συνδεδεμένο, ευκολότερο στη χρήση

Μια άλλη αναβάθμιση έχει γίνει στο εσωτερικό του: είναι η πρώτη Jaguar που διαθέτει το νέο σύστημα ψυχαγωγίας Pivi Pro. Διαισθητικό στη χρήση όπως ένα smartphone, το Pivi Pro είναι γρήγορο και διαθέτει βελτιωμένη πλοήγηση EV που δείχνει εάν οι κοντινοί σταθμοί φόρτισης είναι ή όχι διαθέσιμοι, τι κοστίζουν και πόση ώρα θα διαρκέσει η φόρτιση (εξαρτάται από την αγορά).

Η νέα διαισθητική δομή λειτουργιών διευκολύνει την πλοήγηση του συστήματος και τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι προσβάσιμα με ένα μόνο κλικ μέσω της οθόνης. Το επανασχεδιασμένο σύστημα πλοήγησης μειώνει κατά το ήμισυ τους χειρισμούς που απαιτούνται για τον καθορισμό ενός προορισμού και οι πελάτες μπορούν πλέον να βλέπουν και να μεγεθύνουν το χάρτη με σύρσιμο των δακτύλων, όπως σε ένα smartphone.

Ο πίνακας οργάνων HD 12,3 ιντσών διαθέτει πλήρως αναβαθμισμένα γραφικά για ακόμα πιο σαφή ένδειξη της κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας, ενώ οι αλλαγές στον αλγόριθμο υπολογισμού εμβέλειας θα παρέχουν μια πιο ακριβή και συνεπή εκτίμηση της εμβέλειας του οχήματος και θα αντανακλούν περισσότερο το στυλ οδήγησης.

Τώρα μπορείτε να φορτίσετε το smartphone σας σε μια προαιρετική ασύρματη βάση φόρτισης κάτω από την κεντρική κονσόλα. Τέλος, οι πελάτες δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για τη χρήση δεδομένων ή την αγορά κάρτας SIM, καθώς το I-PACE συνοδεύεται από ενσωματωμένη κάρτα SIM διπλού μόντεμ (eSIM) και δωρεάν πρόγραμμα δεδομένων 4G που επιτρέπει ταυτοχρόνως απεριόριστη ροή μουσικής μέσω Spotify, Deezer ή Tunin και χάρτη, καιρικές συνθήκες, ημερολόγιο και ενημερώσεις κυκλοφορίας.

Επιπλέον, οι χάρτες θα είναι πάντοτε ενημερωμένοι χάρη στην ασύρματη λειτουργικότητα λογισμικού (SOTA).

 

Ασύρματη φόρτιση στο Όσλο

 

Μπορεί να χρειαστεί κάποιος χρόνος για να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες του I-Pace να φορτίσουν το αυτοκίνητό τους επαγωγικά, αλλά η JLR συμφώνησε να υποστηρίξει την Πόλη του Όσλο με τα πρώτα ασύρματα ταξί υψηλής ισχύος στον κόσμο.

Σε ένα πρόγραμμα γνωστό ως «ElectriCity», ο παγκόσμιος κατασκευαστής οχημάτων θα συνεργασθεί με τη σκανδιναβική εταιρεία ταξί Cabonline (NorgesTaxi AS), τον μεγαλύτερο διαχειριστή σημείων φόρτισης της περιοχής, Fortum Recharge, την αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογίας Momentum Dynamics και την Πόλη του Όσλο για τη δημιουργία ασύρματης υποδομής φόρτισης υψηλής ισχύος για ταξί.

Το έργο αποτελεί το πρώτο ασύρματο σύστημα φόρτισης υψηλής ισχύος για ηλεκτρικά ταξί στον κόσμο και με τη δημιουργία ενός μοντέλου υποδομής φόρτισης που μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν οπουδήποτε, θα βοηθήσει στην ταχεία υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως.

Η Fortum Recharge, που θα υποστηρίξει την εγκατάσταση και την ηλεκτροδότηση του έργου, εντόπισε την ανάγκη μιας πιο αποτελεσματικής εμπειρίας φόρτισης για τους οδηγούς ταξί του Όσλο και εξασφάλισε την υποστήριξη της Momentum Dynamics στην ενσωμάτωση της υποδομής ασύρματης φόρτισης.

Η Jaguar Land Rover θα διαθέσει 25 μοντέλα Jaguar I-PACE στην Cabonline, το μεγαλύτερο δίκτυο ταξί στις Σκανδιναβικές χώρες. Το SUV της μάρκας σχεδιάστηκε για να δέχεται την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης της Momentum Dynamic και αποτελεί το ιδανικό όχημα γι΄ αυτήν την πρωτοβουλία. Μια ομάδα μηχανικών και τεχνικών της Momentum Dynamics και της Jaguar Land Rover ανέλαβαν να βοηθήσουν στη δοκιμή της λύσης και η Cabonline υπέγραψε να διαχειριστεί το στόλο ως μέρος του προγράμματος ElectriCity του Όσλο.

Φωτογραφίες: JLR

Προηγούμενο άρθροΗ JLR λανσάρει την συνδρομητική υπηρεσία Pivotal
Επόμενο άρθροΣυνεργασία και Συμμετοχή της Mercedes-Benz στη Farasis