Η Jaguar Land Rover (JLR) λανσάρισε την Pivotal, μια νέα συνδρομητική υπηρεσία που επιτρέπει στους πελάτες να εναλλάσσουν τα αυτοκίνητά τους κάθε έξι μήνες.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων της Βρετανίας προβλέπει πως οι συνδρομές αυτοκινήτων θα αντιπροσωπεύουν το 10% των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ έως το 2025, αντιπροσωπεύοντας περίπου 16 εκατομμύρια οχήματα.

Πακέτο allinclusive

Η νέα υπηρεσία, που ονομάσθηκε Pivotal, περιλαμβάνει το κόστος ενοικίασης, την ασφάλιση, τα τέλη κυκλοφορίας, το σέρβις και τις επισκευές με μία και μόνο μηνιαία πληρωμή. Οι οδηγοί πληρώνουν απλώς τα καύσιμα.

Η JLR λέει πως η συνδρομητική υπηρεσία προσφέρει στους πελάτες μια εναλλακτική λύση έναντι των μακροπρόθεσμων δεσμεύσεων οχημάτων ιδιόκτητων και leasing.

Ο Isobel Dando, Διευθύνων Σύμβουλος της Pivotal, δήλωσε: “Η παραδοσιακή ιδιοκτησία αυτοκινήτου ενδέχεται να μη παρέχει την ευελιξία που απαιτείται από κάποιους στον σύγχρονο κόσμο και με την Pivotal μπορούμε να προσφέρουμε μια εναλλακτική, premium επιλογή”.

Ευέλικτη προσφορά

Η Pivotal επιτρέπει στον οδηγό να διακόψει τη συνδρομή του και να επιστρέψει το αυτοκίνητό του μετά από τρεις μήνες, χωρίς επιβάρυνση. Και τα αυτοκίνητα θα αντικαθίστανται με ένα νέο μοντέλο κάθε έξι μήνες.

Τα ψιλά γράμματα αποκαλύπτουν πως κάθε συμβόλαιο μπορεί να αναφέρει έως και δύο ονόματα οδηγών, ένα όριο 2.400 χιλιομέτρων (1.500 μίλια) τον μήνα και μια ασφαλιστική υπέρβαση 550 ευρώ (500 λίρες).

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι τιμές κυμαίνονται από 830 ευρώ (750 λίρες) το μήνα για ένα Jaguar F-PACE ή Range Rover Evoque έως 1.275 ευρώ (1.150 λίρες) για το I-PACE μπαταρίας και 1.775 ευρώ (1.600 λίρες) για ένα Range Rover.

Τέσσερις ζώνες τιμών

Υπάρχουν τέσσερα όρια τιμών, βασισμένα στην γκάμα αυτοκινήτων της JLR. Το νέο Land Rover Defender και το νέο plug-in υβριδικό ηλεκτρικό Land Rover Discovery Sport καθώς και το Range Rover Evoque θα ενταχθούν αργότερα στο πρόγραμμα.

Pivotal η νέα ονομασία της Carpe

Πέρυσι, η JLR ξεκίνησε μια συνδρομή 12 μηνών απεριόριστων διαδρομών με ένα αυτοκίνητο Jaguar ή Land Rover, χωρίς κατάθεση χρημάτων, με την ονομασία Carpe. Η Pivotal αντικαθιστά την Carpe και υποστηρίζεται από το τμήμα επιχειρηματικών κεφαλαίων και υπηρεσιών κινητικότητας της JLR, InMotion.

Ο Rawdon Glover, Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover UK, δήλωσε: “Το μέλλον της κινητικότητας ποτέ δεν υπήρξε τόσο έντονα στο προσκήνιο και οι πελάτες μας αναζητούν όλο και περισσότερη ευελιξία στον τρόπο που αλληλεπιδρούν μαζί μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τον τρόπο που αυτή η νέα πρωτοβουλία ταιριάζει σε έναν κόσμο μετά την πανδημία, όπου οι προσωπικές μετακινήσεις θα έχουν αναμφίβολα μεγαλύτερη ζήτηση”.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Mobinck εξαγοράζει την XXImo
Επόμενο άρθροΤο αναβαθμισμένο Jaguar I-Pace φορτίζει συντομότερα