Οι φοιτητές του Istituto Europeo di Design (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδιασμού – IED) παρουσίασαν το «A4810 Project by IED», το νέο πρότυπο αυτοκίνητό τους που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Alpine.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας μεταξύ της ιταλικής σχολής σχεδιασμού και της Alpine είναι ένα διθέσιο υπεραυτοκίνητο υδρογόνου. Τεχνολογικά προηγμένο και φιλικό προς το περιβάλλον, το μοντέλο αυτό δίνει μια ιδέα πόσο σπορ θα είναι το μέλλον. Το έργο αποτελεί ιδανικό τρόπο να διευρύνει η Alpine τους ορίζοντές της σε νέες γενιές σχεδιαστών και οδηγών και εντυπωσιακή παρουσίαση ταλαντούχων φοιτητών.

Το Alpine A4810 Project του IED (μήκος 5.091 χιλ. – πλάτος 2.010 χιλ.– ύψος 1.055 χιλ.– μεταξόνιο 2.717 χιλ.) είναι ένα διθέσιο υπεραυτοκίνητο πειραματικού συνδυασμού αμαξώματος berlinette και συστήματος κίνησης υδρογόνου. Ενώ ο κινητήρας και οι δεξαμενές καυσίμου είναι κατασκευασμένα όπως ενός τυπικού υπεραυτοκινήτου, η διαδικασία αφαίρεσης ενέχει σημαντική καινοτομία. Η σχεδίαση εναλλάσσεται, δίνοντας στο όχημα ελαφρά εμφάνιση και αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, εμπνευσμένα από τα μοντέλα της Formula 1. Επιπλέον, το A4810 Project είχε στόχο να θέσει τη μάρκα στην κορυφή της κατηγορίας αυτοκινήτων σπορ.

Το γαλλικό πνεύμα διατηρήθηκε σωστά: αποφεύγοντας τις παγίδες των περιττών στοιχείων, οι σχεδιαστές εστίασαν στη σιλουέτα του αυτοκινήτου. Η διχρωμία, το μαύρο ματ και οι λεπτομέρειες από ανθρακονήματα δημιουργούν έντονη αντίθεση μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του αμαξώματος, κάνοντας τα να ξεχωρίζουν ανάλογα με τη λειτουργία τους: αεροδυναμική, μηχανική ή απλώς τυπική.

Η ομάδα των φοιτητών χρησιμοποίησε ψηφιακά εργαλεία για την σχεδίαση του εσωτερικού, μέσω προσχεδίων, τρισδιάστατων μοντέλων, επιστρώσεων, κινούμενων σχεδίων και ανάπτυξης HMI (Human Machine Interface). Με την ενσωμάτωση της τροφοδοσίας υδρογόνου, ανέπτυξαν ολοκληρωμένο πρότυπο σχεδόν έτοιμο να κυκλοφορήσει σε πολύ πιο βιώσιμο μέλλον, χωρίς εκπομπές.

Το A4810 Project παρουσιάστηκε την Παρασκευή, 18 Μαρτίου σε ζωντανή μετάδοση από την OGR Tech στο Τορίνο.

 

Προηγούμενο άρθροSuzuki: Θα παράγει BEV και μπαταρίες στην Ινδία
Επόμενο άρθροΒραβεύθηκε το Ρέθυμνο στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας