Η Suzuki Motor Corporation (SMC) υπέγραψε Μνημόνιο Συμφωνίας με την Πολιτεία του Gujarat για να κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα (BEV) και μπαταρίες BEV στην Ινδία.

H Suzuki επενδύει 150 δισ. γιεν (≈1,12 δισ. ευρώ) για να παράγει BEV και μπαταρίες στην Ινδία με σκοπό την μείωση-εξάλειψη παραγωγής εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η συμφωνία υπογράφηκε στις 19 Μαρτίου 2022 στο Οικονομικό Φόρουμ Ινδίας-Ιαπωνίας που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί, παρουσία του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Fumio Kishida και του Ινδού πρωθυπουργού, Narendra Modi.

Ο πρόεδρος της SMC, Toshihiro Suzuki και ο Διευθύνων Σύμβουλος και CEO της Maruti Suzuki India Limited, Kenichi Ayukawa, παρέστησαν στην τελετή, όπως επίσης και διακεκριμένα ανώτερα κυβερνητικά στελέχη της Ιαπωνίας και της Ινδίας.

Μιλώντας στο φόρουμ, ο Toshihiro Suzuki ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Η μελλοντική αποστολή της Suzuki είναι να επιτύχει μηδενική παραγωγή στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα μικρά αυτοκίνητα». Επίσης πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε τις δυναμικές επενδύσεις στην Ινδία για να υλοποιήσουμε την Αυτοδύναμη Ινδία (Atma-nirbhar Bharat).»

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας με μια ματιά:

Υπογράφοντες Μνημονίου Συμφωνίας με την πολιτεία του Gujarat Περιγραφή Επένδυση Έτος Υλοποίησης
1

 

Suzuki Motor Gujarat Private Limited (SMG) Αύξηση της παραγωγής για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων BEV 31 δισ. ρουπίες (≈370 εκατ. ευρώ) 2025
2

 

Κατασκευή εργοστασίου για την παραγωγή μπαταριών ΒEV 73 δισ. ρουπίες (≈870 εκατ. ευρώ) 2026

 

3

 

Maruti Suzuki Toyotsu India Private Limited (MSTI) Κατασκευή εργοστασίου ανακύκλωσης οχημάτων 450 εκατ. ρουπίες (≈5,37 εκατ. ευρώ) 2025

 

Η συμφωνία αυτή αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της εφαρμογής του περιβαλλοντικού οράματος 2050 της Suzuki, που ανταποκρίνεται στην επιτακτική ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, όπως η κλιματική αλλαγή.

Προηγούμενο άρθροΗ παγκόσμια πρεμιέρα της Maserati Grecale
Επόμενο άρθροΤο Alpine “A4810 Project by IED”