Στην παγκόσμια πρεμιέρα της Maserati Grecale – μια ειδική ψηφιακή εκδήλωση της μάρκας – οι Matilda De Angelis και Alessandro Borghi – Brand Ambassadors και διεθνούς φήμης Ιταλοί ηθοποιοί – εξήγησαν το τρόπο που το νέο μοντέλο αντιπροσωπεύει την “καθημερινή εξαιρετικότητα”.

Παρών στην παγκόσμια πρεμιέρα της Grecale ήταν και ο Ιταλός καλλιτέχνης Dardust, με αποκλειστικό κομμάτι για την ψηφιακή εκδήλωση. Οι μηχανικοί στο Maserati Innovation Lab στη Modena συνεργάστηκαν άμεσα με τον Dardust για να σχεδιάσουν τον ήχο του αυτοκινήτου. Μια κοινή προσπάθεια για την προσαρμογή των των ηχητικών ειδοποιήσεων που λαμβάνει ο χρήστης ως μέρος της οδηγικής εμπειρίας στη Grecale.

Η Grecale επιτυγχάνει τη σωστή ισορροπία μεταξύ ευελιξίας, κομψότητας, απόδοσης και καινοτομίας, εξασφαλίζοντας ταυτοχρόνως επιδόσεις, άνεση και ασφάλεια. Αυτά τα χαρακτηριστικά συνδυάζονται με τις δυνατότητες εκτός δρόμου και την ασυμβίβαστη οδηγική απόλαυση.

Το νέο SUV αναπτύχθηκε στο Maserati Innovation Lab, στη Modena και παράγεται στο εργοστάσιο του Cassino.

Η Grecale συνιστά το πιο ολοκληρωμένο μοντέλο της μάρκας.

Διατίθεται με εξαιρετικά μεγάλη γκάμα κινητήρων: συμβατική εσωτερική καύση, υβριδικό και, σε ένα χρόνο, η Grecale θα αποτελέσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Maserati.

Τρεις εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν με το λανσάρισμα: η GT, με τετρακύλινδρο ήπιο υβριδικό κινητήρα 300 ίππων, η Modena, με τετρακύλινδρο ήπιο υβριδικό κινητήρα 330 ίππων και η ισχυρή Trofeo με κινητήρα βενζίνης V6 υψηλών επιδόσεων, 3.0 λίτρων, 530 ίππων που βασίζεται στον κινητήρα Nettuno της MC20. Η γκάμα θα συμπληρωθεί με την αμιγώς ηλεκτρική Grecale Folgore, τεχνολογίας 400V.

Το νέο SUV διακρίνεται για την ευρυχωρία και την άνεση, με εντυπωσιακό σύνολο εξαιρετικών συστημάτων. Είναι το καλύτερο στην κατηγορία του όσον αφορά στον εσωτερικό χώρο, την οδήγηση, την οδική συμπεριφορά, την επιτάχυνση (0-100 χλμ/ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα – Trofeo), την τελική ταχύτητα (285 χλμ/,ωρα – Trofeo), την ποιότητα ήχου και την ευρεία χρήση εκλεκτών υλικών όπως ξύλο, ανθρακονήματα και δέρμα.

Οι διαστάσεις του είναι αξιόλογες: στην έκδοση GT, η Grecale έχει μήκος 4.846 χιλ. με μεταξόνιο 2.901 χιλ., ύψος 1.670 χιλ., πλάτος 2.163 χιλ. (συμπεριλαμβανομένων των καθρεφτών στα φτερά), με οπίσθιο μετατρόχιο 1.948 χιλ. (μεγαλύτερο στο Trofeo).

Η σχεδίαση της Grecale αντανακλά τη νέα οπτική προσέγγιση της Maserati, που διακρίνει κάθε νέο μοντέλο από το MC20 και μετά. Το εμπρόσθιο μέρος φέρει χαμηλή και επιβλητική μάσκα. Η πλαϊνή όψη της διακρίνεται για την καθαρότητα και την τεχνική, με εξαιρετικά ρευστές γραμμές και χρήση ανθρακονημάτων. Στο οπίσθιο μέρος, τα φώτα σε σχήμα μπούμερανγκ παραπέμπουν στην Giugiaro 3200 GT και ταιριάζουν με την τραπεζοειδή γραμμή, που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή λόγω του σχήματος coupé της καμπίνας και του σπορ φινιρίσματος.

Στην καμπίνα, οι ξεχωριστές τεχνικές προδιαγραφές περιλαμβάνουν το παραδοσιακό ταμπλό της Maserati. Ψηφιακό για πρώτη φορά, ελέγχει απόλυτα το αυτοκίνητο χάρη στον φωνητικό έλεγχο.

Όλα ελέγχονται δια της αφής και διαθέτουν εξαιρετική αισθητική σαφήνεια, μέσω οθονών: η μεγάλη κεντρική οθόνη των 12,3” είναι η μεγαλύτερη της Maserati , η άλλη των 8,8” ελέγχει τα επιπλέον χειριστήρια και η τρίτη προορίζεται για τους επιβάτες στα πίσω καθίσματα.

Η διαχείριση της εμπειρίας γίνεται από το σύστημα πολυμέσων Maserati Intelligent Assistant (MIA), από το υπερσύγχρονο σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και από το Maserati Connect.

 

Προηγούμενο άρθροΟι ταξινομήσεις επαγγελματικών τον Φεβρουάριο 2022
Επόμενο άρθροSuzuki: Θα παράγει BEV και μπαταρίες στην Ινδία