Το AKKA Group ανακοίνωσε την επίτευξη ενός σημαντικού ορόσημου στο έργο Flexmove, την υπηρεσία πολυτροπικής κινητικότητας που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020.

Το έργο στηρίζεται σε ένα ηλεκτρικό όχημα που κινείται ως κανονικό αυτοκίνητο στο δρόμο, αλλά μπορεί επίσης να κινηθεί και σε σιδηροτροχιές χάρη σε μια ειδική τεχνολογία ελαστικών.

Ένας σημαντικός αριθμός κορυφαίων εμπειρογνωμόνων αυτοκίνησης και σιδηροδρόμων της AKKA εργάζονται στο έργο Flexmove και έχουν πιστοποιήσει την τεχνική δυνατότητα του οδικού-σιδηροδρομικού συστήματος για το οποίο έχουν κατατεθεί διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ιδίως για το επαναστατικό σύστημα πλοήγησης πολλαπλής στήριξης που προσαρμόζεται σε όλους τους τύπους επιβατικών οχημάτων ή βαν.

Η δυνατότητα αυτού του έργου στην αντιμετώπιση κοινωνικών και περιβαλλοντικών θεμάτων, καθώς και η αποδοτικότητα του οικονομικού του μοντέλου έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον αρχικών επενδυτών του ομαδοποιημένου σχήματος Société d’Ingénierie, de Construction et d’Exploitation de la Ferromobile (SICEF). Η SICEF ιδρύθηκε από μια ομάδα οπαδών της κινητικότητας, από κοινού με την AKKA Technologies, απολύτως πεπεισμένων για τις δυνατότητες του συστήματος Flexmove.

Με το μνημόνιο συμφωνίας δημιουργίας της SICEF, τα μέρη συγκατένευσαν να μεταφέρει η AKKA το έργο και την τεχνολογία, αξίας αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, στη SICEF.

«Είμαστε ευτυχείς γι΄ αυτήν την νέα εξέλιξη στο έργο Flexmove, που αποδεικνύει πως η απόφαση της ΑΚΚΑ να διαθέσει τα ταλέντα της σε επαναστατικά εσωτερικά προγράμματα Ε & Α δημιουργεί αξία. Αυτό το έργο επέτρεψε σε μεγάλο αριθμό μηχανικών μας να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους σε βασικούς τομείς για τη διαφοροποίηση του Ομίλου, όπως η σηματοδότηση και η ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Είμαι πεπεισμένος πως η SICEF θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε την ανάπτυξη και την υλοποίηση της Flexmove, ενώ η AKKA παραμένει η αποκλειστική μηχανολογική εταιρεία του έργου» δήλωσε ο Mauro Ricci, Πρόεδρος και CEO της AKKA Technologies.

Αντικατοπτρίζει την αποστολή της AKKA Research: την ενθάρρυνση της βιομηχανικής καινοτομίας για τους πελάτες της, προσφέροντάς τους επαναστατικά έργα που θα τους επιτρέψουν να παραμείνουν στην αιχμή των νέων τεχνολογιών Αυτό το έργο ταιριάζει απόλυτα στο χαρτοφυλάκιο καινοτομίας της AKKA Research, της οποίας τα έργα επικεντρώνονται κυρίως στην ηλεκτρική κινητικότητα και την εξάλειψη του άνθρακα από το περιβάλλον, επανεκτιμώντας το αποτύπωμα των υφιστάμενων υποδομών με την συμβολή νέων τεχνολογιών.

 

Προηγούμενο άρθροRenault – Faurecia: συνεργασία για αποθήκευση υδρογόνου
Επόμενο άρθροΟ Christian Levin αναλαμβάνει CEO της Scania