Το Διοικητικό Συμβούλιο της Scania όρισε τον Christian Levin νέο CEO και Πρόεδρο της Scania, αντικαθιστώντας τον Henrik Henriksson και θα αναλάβει τα καθήκοντά του από την 1η Μαΐου 2021.

Ο Christian Levin είναι σήμερα Chief Operating Officer του Traton Group, υπεύθυνος Έρυενας, Ανάπτυξης και Προμηθειών και θα παραμείνει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Traton SE, πέραν των νέων του καθηκόντων.

Ο Henrik Henriksson αποχωρεί από τη Scania μετά από 23 χρόνια και πάνω από πέντε χρόνια ως CEO και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Traton και εντάσσεται στην H2 Green Steel, μια νέα επιχείρηση που σκοπεύει να αρχίσει παραγωγή χάλυβα χωρίς ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2024. Ο κ. Henriksson θα παραμείνει στη Scania έως ότου αναλάβει ο κ. Levin τη θέση του CEO.

Ο CEO της Traton, Matthias Gründler δήλωσε: “Λυπούμαστε που ο Henrik Henriksson φεύγει από τη Scania και την οικογένεια Traton. Ευτυχώς για εμάς, βρήκαμε τον πλέον κατάλληλο αντικαταστάτη του, τον Christian Levin. Η εμπειρία και οι γνώσεις του, τόσο για τον κλάδο, όσο και για τη Scania ταιριάζουν απόλυτα και θα συνεχίσουν τη δέσμευση της Scania για αειφορία, ενισχύοντας τον μετασχηματισμό της”.

Ο Christian Levin εντάχθηκε στην Traton SE το 2019. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Scania το 1994 ως εκπαιδευόμενος στη διοίκηση και έκτοτε κατείχε αρκετές διευθυντικές θέσεις. Διαθέτει ευρύτατη διεθνή επαγγελματική εμπειρία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Μηχανολογία του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Στοκχόλμης. Χρημάτισε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Scania προτού ενταχθεί στην Traton. Ως Chief Operating Officer του Traton Group, είναι υπεύθυνος Ε & Α και Προμηθειών, βασικών συντελεστών του παγκόσμιου στρατηγικού οράματος της Traton.

“Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να αναλάβω CEO της Scania, της εταιρείας που είχε τόσο μεγάλη επιρροή στη ζωή και την καριέρα μου. Με την ενθουσιώδη παγκόσμια ομάδα στη Scania, θα εργαστώ σκληρά για να οδηγήσω περαιτέρω τη μετάβαση προς ένα βιώσιμο σύστημα μεταφορών. Ως ισχυρή μάρκα του Ομίλου Traton, θα συνεχίσουμε την επιτυχημένη δουλειά του Henrik και θα δημιουργήσουμε έναν κόσμο κινητικότητας που είναι καλύτερος για τις επιχειρήσεις, την κοινωνία και το περιβάλλον”, δήλωσε ο σημερινός COO του Traton Group, Christian Levin, που αναλαμβάνει την Scania.

Ο Gunnar Killian, μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος για το Ανθρώπινο Δυναμικό και τον τομέα Truck & Bus της Volkswagen AG, σχολίασε: “Ο Henrik Henriksson υπήρξε μια καταπληκτική κινητήρια δύναμη για τη βιωσιμότητα σε μια δραστηριότητα που από καιρό θεωρείτο δύσκολο να επιτευχθεί και έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κλάδο βαρέων επαγγελματικών οχημάτων. Ο Christian Levin όχι μόνο έχει μια βαθιά γνώση του κόσμου της Scania, αλλά βίωσε επίσης την άποψη του Ομίλου όταν καθοδήγησε την παγκόσμια συνεργασία ως COO μας τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι πραγματικά πολύ άξιος διάδοχος του Henrik. Ευχαριστούμε τον Henrik Henriksson και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στη νέα του προσπάθεια”.

 

Προηγούμενο άρθροΤο AKKA Group ιδρύει τη SICEF για ανάπτυξη της Flexmove
Επόμενο άρθροIONIQ 5: το μεγάλο τετρακίνητο ηλεκτρικό crossover