Η Faurecia και το Groupe Renault ανακοίνωσαν την συνεργασία τους σε συστήματα αποθήκευσης υδρογόνου για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της με το Groupe Renault, η Faurecia από τα τέλη του 2021 θα παρέχει συστήματα αποθήκευσης υδρογόνου για έναν πρώτο στόλο ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Αυτά τα συστήματα θα αναπτυχθούν και θα παραχθούν στο παγκόσμιο κέντρο τεχνογνωσίας της στο Bavans της Γαλλίας. Όσον αφορά τους όγκους, η αύξηση της παραγωγής θα επεκταθεί σε μια νέα μονάδα αφιερωμένη σε συστήματα αποθήκευσης υδρογόνου που κατασκευάζει η Faurecia στο Allenjoie της Γαλλίας.

«Αυτή η εταιρική σχέση είναι μια σημαντική απεικόνιση του κοινού μας οράματος για την επέκταση της χρήσης υδρογόνου ως ακρογωνιαίου λίθου στην ενεργειακή μετάβαση και ως μια τέλεια λύση για την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών. Η τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου αναμένεται να γίνει σημαντική στο μίγμα κινητήρων έως το 2030, και ως εκ τούτου η Faurecia αφιερώνει σημαντικούς πόρους για να επιταχύνει την ανάπτυξή της», δήλωσε ο Mathias Miedreich, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Faurecia Clean Mobility.

Η συνεργασία αυτή στα συστήματα αποθήκευσης υδρογόνου είναι ενσωματωμένη στη στρατηγική μας για την προσφορά στην αγορά έτοιμων λύσεων H2 για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα και στοχεύουμε σε πάνω από 30% μερίδιο αυτής της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς στην Ευρώπη. Υποστηρίζει τη φιλοδοξία που μοιράζεται ο συνεργάτης μας, Plug Power, για τη δημιουργία μιας μοναδικής αλυσίδας αξίας πράσινου υδρογόνου και κυψελών καυσίμου από άκρου σε άκρο και νέων δραστηριοτήτων δημιουργίας αξίας στη Γαλλία», δήλωσε από την πλευρά του ο Gilles le Borgne, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Μηχανικής του Groupe Renault.

Η Faurecia, που ιδρύθηκε το 1997, έχει εξελιχθεί σε σημαντικό παίκτη στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Με 248 βιομηχανικούς χώρους, 37 κέντρα Ε & Α και 115.500 εργαζόμενους σε 37 χώρες, η Faurecia είναι παγκόσμιος ηγέτης στους τέσσερις τομείς δραστηριότητάς της: Καθίσματα, εσωτερικοί χώροι, Clarion Electronics (προηγμένα ηλεκτρονικά cockpit και ADAS) και Clean Mobility (κατασκευή συστημάτων ελέγχου εκπομπών αυτοκινήτων).

Προηγούμενο άρθροΗ τεχνολογία e-POWER της Nissan και το STARC concept
Επόμενο άρθροΤο AKKA Group ιδρύει τη SICEF για ανάπτυξη της Flexmove