Το 31% των νέων παραδόσεων της Alphabet International το 2022 ήταν EV, (BEV και PHEV). Η εταιρεία διένυσε με επιτυχία το περασμένο έτος και τις προκλήσεις του, παρά τον υψηλό πληθωρισμό και τις αβέβαιες οικονομικές συνθήκες.

Η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης βιώσιμων στόλων είναι από τα πλέον αξιοσημείωτα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης της Alphabet. «Υπερβήκαμε τον στόχο του περασμένου έτους για αύξηση του μεριδίου ηλεκτροκίνησης νέων δραστηριοτήτων», δήλωσε ο CEO, Markus Deusing.

Κάποια άλλα αξιοσημείωτα στοιχεία της έκθεσης:

  • Το 2022, η δραστηριότητα της Alphabet παρέμεινε σταθερή, τόσο όσον αφορά στα οχήματα του χαρτοφυλακίου (700.000), όσο και στα οχήματα του βιβλίου παραγγελιών (200.000). Λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό και άλλες οικονομικές αντιξοότητες, αυτό συνιστά επιτυχία.
  • Με τις δικές της εγκαταστάσεις και εκείνες του συνεργάτη της OneNet, η Alphabet παρέχει τις υπηρεσίες της στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και πέραν αυτής, με πελάτες στη Φινλανδία και τον Καναδά.
  • Μετά από μια τριετία ισχυρής ανάπτυξης στην ηλεκτροκίνηση, το χαρτοφυλάκιο EV της Alphabet μεγάλωσες κατά επιπλέον 53.500 μονάδες το 2022. Σήμερα, ένα στα τρία οχήματα της Alphabet είναι μερικώς ή αμιγώς ηλεκτρικό.
  • Λόγω της πανδημίας, οι πελάτες απαίτησαν πιο ευέλικτες λύσεις το 2022. Αυτό επέτρεψε στην Alphabet να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητες ενοικίασης με περισσότερα από 22.000 οχήματα.

«Θα συνεχίσουμε την αποστολή μας ευαισθητοποίησης και ζήτησης βιώσιμων, πιο πράσινων επιλογών στόλου, καθώς αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους πελάτες μας που επιθυμούν να επιτύχουν τους στόχους ESG, δήλωσε ο κ. Deusing. «Τα βιβλία παραγγελιών μας είναι πλήρη και φέτος θα διατεθούν ακόμα περισσότερα οχήματα. Το 2023 προβλέπουμε και πάλι ισχυρή ανάπτυξη, ειδικά στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.”

Φέτος η Alphabet θα εξακολουθήσει να εστιάζει στους βασικούς της στόχους: την διατήρηση της κινητικότητας των πελατών της, την αξιοπιστία και ευελιξία, την υποστήριξη της βιωσιμότητάς τους και την ψηφιοποίηση.

Προηγούμενο άρθροBMW Panoramic Vision, νέο head-up display
Επόμενο άρθροΔοκιμάσαμε το Nissan Townstar ΕV στη Γαλλία