Ο CEO της Tesla, Elon Musk, ανέβηκε στη σκηνή στις 21 Νοεμβρίου για να παρουσιάσει το Cybertruck, το αμιγώς ηλεκτρικό pickup της Tesla και το έκτο όχημα της αυτοκινητοβιομηχανίας από την ίδρυσή της, το 2003.

Εξωσκελετός

Το Cybertruck είναι κατασκευασμένο με εξωτερικό κέλυφος για απόλυτη ανθεκτικότητα και προστασία επιβατών. Ξεκινώντας από έναν σχεδόν αδιαπέραστο εξωσκελετό, όλα τα παρελκόμενα έχουν σχεδιαστεί για ανώτερη αντοχή και διάρκεια, από πολύ σκληρό ανοξείδωτο χάλυβα 30X ψυχρής εξέλασης για τις εξωτερικές επιφάνειες, μέχρι το θωρακισμένο τζάμι της Tesla.

Επιδόσεις και Απόδοση

Δημιουργείται μια νέα κατηγορία ισχύος, ταχύτητας και ευελιξίας – που μπορεί να επιτευχθεί μόνον μέσω ηλεκτρικού σχεδιασμού. Το ισχυρό σύστημα μετάδοσης κίνησης και το χαμηλό κέντρο βάρους παρέχουν εξαιρετικό έλεγχο πρόσφυσης και ροπή που επιτρέπει επιτάχυνση από 0-60 μαω σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και εμβέλεια μέχρι 500 μίλια.

Εκδόσεις

Θα υπάρξουν τρεις εκδόσεις του pickup – εμβέλειας 250 μιλίων, 300 μιλίων και 500 μιλίων – με ποικίλες ικανότητες ρυμούλκησης και δυνατότητες 0-60 mph. Ο Musk παρουσίασε το φορτηγάκι σε μια εκδήλωση εμπνευσμένη από το cyberpunk με πολλά λέιζερ και μια έκπληξη οχήματος ATV (παντός εδάφους).

Οι τρεις διαθέσιμες εκδόσεις του Cybertruck είναι:

  • Μονού κινητήρα με μετάδοση κίνησης στους οπίσθιους τροχούς και εμβέλεια 250 μιλίων, ικανότητα ρυμούλκησης 7.500 λιβρών και δυνατότητα 0-60 mph (μίλια ανά ώρα) σε λιγότερο από 6,5 δευτερόλεπτα, κόστους 39.900 δολαρίων.
  • Τετρακίνηση με διπλό κινητήρα και εμβέλεια 300 μιλίων, ικανότητα ρυμούλκησης 10.000 λιβρών και 0-60 mph σε λιγότερο από 4,5 δευτερόλεπτα, κόστους 49.900 δολαρίων.
  • Τετρακίνηση με τρείς κινητήρες και εμβέλεια 500 μιλίων, ικανότητα ρυμούλκησης 14.000 λιβρών και 0-60 mph σε λιγότερο από 2,9 δευτερόλεπτα, κόστους 69.900 δολαρίων. (Αν και αυτή η έκδοση δεν θα μπει σε παραγωγή πριν από τα τέλη του 2022.)

Ο Elon Musk αποκάλεσε τον σχεδιασμό του Cybertruck “καταπληκτικό”,  που επηρεάστηκε εν μέρει από την ταινία του James Bond “Ο κατάσκοπος που με αγάπησε (The Spy Who Loved Me)” ενώ εξομολογήθηκε πως το όχημα αυτό είναι το πιο “αγαπημένο” του μεταξύ των οχημάτων της Tesla. Έγραψε μάλιστα στο twitter ότι μια ειδική έκδοση υπό πίεση, θα είναι το επίσημο φορτηγό στον πλανήτη Άρη!

Μπορείτε να δείτε εδώ σχετικό video για το όχημα.

Πρόσφατες εξελίξεις (23/11) Οι μετοχές της Tesla βυθίζονται κατά 6% μετά την καταστροφή των θωρακισμένων παραθύρων στο λανσάρισμα του ηλεκτρικού pickup.

Προηγούμενο άρθροΟΗΕ: Οι εκπομπές CO2 από ορυκτά καύσιμα θα αυξηθούν
Επόμενο άρθροΤο ολοκαίνουργιο Nissan JUKE στην Ελλάδα