Η μέση τιμή ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου (3 ετών, με 60.000 μίλια) στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 3,1% τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018, όπως αναφέρει η Cap HPI. Είναι η μεγαλύτερη πτώση από τότε που άρχισαν οι καταγραφές της εταιρείας το 2012 και η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Δεκέμβριο του 2014.

Τους τρεις πρώτους μήνες του έτους καταγράφηκε μια σταθερότητα ακολουθούμενη από μια πτώση 2,3% τον Απρίλιο. Αυτά τα τελευταία στοιχεία αντιπροσωπεύουν “μια σημαντική αναπροσαρμογή στις αξίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (στο Ηνωμένο Βασίλειο)”, λέει η Cap HPI.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η πτώση των τιμών των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τους τελευταίους δύο μήνες είναι αποτέλεσμα μιας “απόλυτης καταιγίδας” περιστάσεων: υψηλές τιμές αυτοκινήτων το 2017 και το 2018, μεγάλη προσφορά και μειούμενη ζήτηση.

Οι τιμές μειώθηκαν γενικά, επηρεάζοντας και τις δημοφιλέστερες κατηγορίες (SUV, MPV, αυτοκίνητα πόλης, superminis) και τους περισσότερους τύπους (πετρελαιοκίνητα περισσότερο από βενζινοκίνητα, αλλά τελικά και τα EVs) και ακόμα και τα convertibles, που συνήθως έχουν μεγάλη ζήτηση αυτή την περίοδο του έτους.

Το C-Zero της Citroën αντιτάχθηκε στην τάση αυτή και η αξία του ως μεταχειρισμένου αυξήθηκε. Η Cap HPI πιστεύει πως είναι μάλλον απίθανο να συνεχιστεί η μείωση των τιμών.

φωτογραφία: Spaghetti Junction, Birmingham

Προηγούμενο άρθροΗ νέα ζώνη χαμηλών εκπομπών – ULEZ – του Λονδίνου μειώνει δραστικά τη ρύπανση
Επόμενο άρθροΤο Hyundai Kona διατίθεται πλέον και ως υβριδικό