Everyone talks. One delivers. The new Actros. Driving the new Actros - JXperience Barcelona 2019

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη από την Mercedes-Benz Trucks, με την ευκαιρία της παρουσίασης της και δοκιμής της ναυαρχίδα της, του νέου Actros, τα στελέχη της εταιρείας, μιλώντας σε μια πλειάδα εκπροσώπων του τύπου από όλο τον κόσμο, ανέφεραν τα εξής: 

Stefan Buchner, Επικεφαλής της Mercedes-Benz Trucks: “Κορυφαία προτεραιότητα για εμάς κατά την ανάπτυξη του νέου Actros ήταν να καταλάβουμε πρώτα ποιες ήταν οι απαιτήσεις των πελατών μας, των οδηγών και των εταιρειών από ένα υπερσύγχρονο φορτηγό. Έχοντας συγκεντρώσει αυτές τις απαιτήσεις, στρωθήκαμε στη δουλειά και αναπτύξαμε λύσεις με απώτερο σκοπό να κάνουμε το νέο Actros το πλέον ασφαλές, αποδοτικό και δικτυωμένο φορτηγό του κόσμου”.

Driving the new Actros – JXperience Barcelona 2019

Andreas von Wallfeld, Επικεφαλής Μάρκετινγκ, Πωλήσεων και Υπηρεσιών της Mercedes-Benz Trucks: “Στα θέματα ασφάλειας, αποδοτικότητας και συνδεσιμότητας, το νέο Actros προσφέρει συγκεκριμένες λύσεις που ανταμείβουν τις μεταφορικές εταιρείες εμπορευμάτων. Ας δούμε το παράδειγμα του Predictive Powertrain Control. Το ευφυές Tempomat επεξεργάζεται ψηφιακούς οδικούς χάρτες υψηλής ευκρίνειας και ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα οχήματος, τόσο σε αυτοκινητοδρόμους όσο και σε ελικοειδείς επαρχιακούς δρόμους. Έτσι, αφενός ξεκουράζει τον οδηγό κι αφετέρου μειώνει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου”.

Michael Dietz, Επικεφαλής Μάρκετινγκ της Mercedes-Benz Trucks: “Η κοινωνία απαιτεί πολλά από ένα υπερσύγχρονο φορτηγό, αλλά κυρίως ένα: ασφάλεια στα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων και μέσα στην πόλη. Το νέο Actros θέτει νέα πρότυπα από αυτή την άποψη: Το Active Drive Assist διατηρεί το φορτηγό στη σωστή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και στη σωστή λωρίδα κυκλοφορίας. Επίσης, χάρη στη βελτιωμένη περιμετρική ορατότητα με το MirrorCam, το σύστημα υποβοήθησης αλλαγής κατεύθυνσης Sideguard Assist και το βελτιωμένο σύστημα υποβοήθησης πέδησης έκτακτης ανάγκης Active Brake Assist 5, υποστηρίζουμε τον οδηγό σε όλες τις κρίσιμες καταστάσεις στην οδική κυκλοφορία”.

Από τη Συνέντευξη τύπου για το νέο Actros στη Βαρκελώνη. Φωτογραφία Fleetnews

Δρ. Uwe Baake, Επικεφαλής Μηχανικής Προϊόντων της Mercedes-Benz Trucks: “Κατά την ανάπτυξη του νέου Actros, έμφαση δόθηκε ιδιαιτέρως στα νέα συστήματα υποβοήθησης. Για παράδειγμα, με το Active Drive Assist εντάξαμε τη μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση στο βασικό εξοπλισμό και είμαστε ο πρώτος κατασκευαστής φορτηγών παγκοσμίως που το έχει κάνει. Αυτό το σύστημα επιτρέπει στο νέο Actros αφενός να επιταχύνει και να επιβραδύνει αυτόματα σε ορισμένες συνθήκες και αφετέρου το διευθύνει στις στροφές και το συγκρατεί εντός πορείας. Έτσι, η οδήγηση μεγάλων αποστάσεων γίνεται πιο άνετη και σαφώς πιο ασφαλής”.

Δρ. Rainer Müller-Finkeldei, Επικεφαλής Ανάπτυξης Μηχατρονικής της Mercedes-Benz Trucks: “Οι σημερινοί οδηγοί φορτηγών δεν έχουν να ασχοληθούν μόνο με την οδήγηση. Πρέπει να είναι σε επαφή με τον πελάτη και την εταιρεία, να προγραμματίζουν τα δρομολόγια και να ανταποκρίνονται ευέλικτα στις αλλαγές. Το νέο Actros προσφέρει στους οδηγούς όλα τα συστήματα σε ένα πολύ ευκρινές περιβάλλον χρήστη, το Multimedia Cockpit, ώστε να μπορούν να επικεντρώνονται απερίσπαστα στο δρόμο”.

Η αλήθεια είναι ότι η Daimler Trucks δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τα νέα μέτρα ασφάλειας που θα ισχύσουν για τα φορτηγά στην Ευρώπη από το 2020. Το νέο Actros τα έχει ήδη ενσωματώσει στα χαρακτηριστικά του.

Προηγούμενο άρθροΞεκινούν οι πωλήσεις του Nissan LEAF Autech στην Ιαπωνία
Επόμενο άρθροΗ γνώμη εκείνων που δοκίμασαν το νέο Actros