Η εύρεση ενός σημείου φόρτισης μπορεί να αποδειχτεί πονοκέφαλος. Τώρα πλέον η Google παρέχει στους οδηγούς EV την ενημερωμένη έκδοση του Google Maps, που δείχνει τα σημεία στα οποία μπορείτε να φορτίσετε το ηλεκτρικό σας όχημα, καθώς και την ταχύτητα φόρτισης και τον τύπο βύσματος κάθε σταθμού. Στο μέλλον, θα είναι επίσης δυνατό να ελέγξετε online εάν ο σταθμός είναι διαθέσιμος.

Η Google παρέχει επίσης χρήσιμες πληροφορίες για το περιβάλλον του σταθμού φόρτισης, ώστε να μπορείτε να γευματίσετε σε ένα τοπικό εστιατόριο, να πείτε καφέ ή να κάνετε ψώνια ενώ φορτίζετε το αυτοκίνητό σας, τα σημεία φόρτισης – όπως και κάθε άλλο σημείο ενδιαφέροντος.

Αυτή η νέα λειτουργικότητα σε μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές πλοήγησης σε πραγματικό χρόνο στον κόσμο θα μπορούσε να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στις υπάρχουσες εφαρμογές φόρτισης – ειδικά από τη στιγμή που μέσω Google θα μπορείτε επίσης να πληρώνετε αποτελεσματικά και με ασφάλεια για την ηλεκτρική ενέργεια του αυτοκινήτου.

Στις ΗΠΑ, το παγκόσμιο δίκτυο των φορτιστών EV της Tesla και του Chargepoint θα προστεθεί στις εκδόσεις iOS και Android της εφαρμογής. Οι Χάρτες Google θα υποστηρίζουν επίσης δίκτυα συγκεκριμένων χωρών, όπως το EVgo, το Blink και το SemaConnect στις ΗΠΑ. Φορτιστές Chargemaster και Pod Point στο Ηνωμένο Βασίλειο και Chargefox στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η έκδοση για desktop των Χαρτών Google θα ενημερωθεί σύντομα με τη λειτουργία φόρτισης EV.

Προηγούμενο άρθροΗ FCA εγκαινιάζει τη συνδεσιμότητα στόλου που ανέπτυξε η Targa Telematics
Επόμενο άρθροΡεκόρ πωλήσεων για τη Hyundai Motor στην Ευρώπη