Η Mopar Connect Fleet, που αναπτύχθηκε από κοινού με την Targa Telematics, είναι η νέα λύση διαχείρισης στόλου της FCA. Στοχεύοντας στους διαχειριστές στόλων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, προσφέρει μια λύση IoC (Internet of Cars) για το τμήμα του fleet. 

Συνδυάζοντας τηλεματικές συσκευές, οθόνες αφής, εφαρμογές και πλατφόρμες Web, αυτό το σύνολο συνδεδεμένων υπηρεσιών επιτρέπει στους fleet managers να παρακολουθούν ολόκληρο τον στόλο τους, να εντοπίζουν οχήματα, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για πιθανές κλοπές ή παραβιάσεις, βελτιώνοντας παράλληλα τη διαχείριση των οχημάτων και την ασφάλεια των οδηγών.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις, η Βασική και η Υψηλή, οι οποίες είναι επί του παρόντος διαθέσιμες σε πέντε γλώσσες, με σκοπό την περαιτέρω επέκταση της βάσης χρηστών. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται περιλαμβάνουν οδική βοήθεια, βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος και εντοπισμό οχήματος μετά από κλοπή. Η συσκευή ανιχνεύει ότι το αυτοκίνητο κινείται χωρίς κλειδί στον διακόπτη, ενεργοποιεί τη βοήθεια και στέλνει ένα μήνυμα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Targa Telematics, το οποίο έρχεται σε επαφή με τον πελάτη.

Μέσω του Mopar Connect Fleet, είναι δυνατό να ελέγχονται εξ αποστάσεως πολλές λειτουργίες χρήσιμες για τον fleet manager, ο οποίος λαμβάνει δεδομένα και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις παραμέτρους χρήσης των αυτοκινήτων – όπως στάθμη καυσίμου, κατάσταση φόρτισης μπαταρίας ή πίεση ελαστικών και ενημερώνεται όποτε απαιτείται συντήρηση.

Picture copyright: FCA, 2018

Προηγούμενο άρθροΣτην Omnicom Media η Daimler διεθνώς
Επόμενο άρθροΤα σημεία φόρτισης στο Google Maps