Ο όμιλος Volkswagen αναφέρει ότι τα πιο δημοφιλή μοντέλα των αυτοκινήτων του είναι τώρα συμβατά με το νέο πρότυπο WLTP, μετά την ισχυρή κάμψη των πωλήσεων κατά τον Σεπτέμβριο καθώς ο κατασκευαστής αγωνίστηκε να παραδώσει εκδόσεις συμβατές με το WLTP για μερικά από τα πιο δημοφιλή μοντέλα του.

Τον Αύγουστο, η VW ανακοίνωσε ότι μόνο τα μισά από τα σημαντικότερα μοντέλα της στη Γερμανία συμμορφώνονταν με τη νέα και αυστηρότερη διαδικασία δοκιμών εκπομπών. Σήμερα, η VW έχει αποκτήσει την πιστοποίηση WLTP για τα κορυφαία μοντέλα της από τα 14 συνολικά. Περαιτέρω παραλλαγές θα ακολουθήσουν σύντομα.

Τον Σεπτέμβριο, η VW παρέδωσε 485.000 οχήματα παγκοσμίως, σημειώνοντας μείωση 18,3% σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2017, με την αγορά της Ευρώπης να πλήττεται ιδιαίτερα. Η Βραζιλία, ανεπηρέαστη από τις νέες διαδικασίες WLTP, σημείωσε περισσότερο από 25% αύξηση κατά την ίδια περίοδο.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen για τις πωλήσεις, Jürgen Stackmann, δήλωσε σχετικά: “Ο Σεπτέμβριος παρουσίασε μια ύφεση, αλλά ήταν κάτι που το περιμέναμε μετά από το ρεκόρ πωλήσεων του καλοκαιριού. Ο Οκτώβριος θα επηρεαστεί επίσης από τη μετάβαση στη διαδικασία δοκιμής WLTP. Από τον Νοέμβριο, θα είμαστε έτοιμοι για το σπριντ του τέλους του έτους”.

Ο κ. Stackmann πρόσθεσε ότι το 2018 ήταν το πιο επιτυχημένο έτος μέχρι σήμερα πριν από την πτώση του Σεπτεμβρίου.

Προηγούμενο άρθροΗ BMW εγκαταλείπει το i3 REX και επιβεβαιώνει το i4 για το 2020
Επόμενο άρθροΗ WeProov κέρδισε στο Mondial Tech Startup Awards