Η αγορά ηλεκτροκίνητων επιβατικών αυτοκινήτων μπορεί να χωριστεί σε δύο κύριες κατηγορίες:

  1. Τα ηλεκτρικά φορτιζόμενα οχήματα (ECV) περιλαμβάνουν τα ηλεκτρικά οχήματα πλήρους συσσωρευτή και τα υβριδικά συστήματα plug-in, τα οποία απαιτούν την κατάλληλη υποδομή επαναφόρτισης.
  • Τα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV) τροφοδοτούνται πλήρως από ηλεκτρικό μοτέρ, χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται σε μια μπαταρία επί του σκάφους, η οποία φορτίζεται με σύνδεση στο ηλεκτρικό δίκτυο.
  • Τα Plug-in υβριδικά (PHEVs) διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης (με βενζίνη ή πετρέλαιο κίνησης) και ηλεκτροκινητήρα με μπαταρία. Ο κινητήρας καύσης υποστηρίζει τον ηλεκτρικό κινητήρα όταν απαιτείται και η μπαταρία επαναφορτίζεται με σύνδεση στο δίκτυο.
  1. Τα υβριδικά ηλεκτροκίνητα οχήματα (HEV) τροφοδοτούνται από κινητήρα εσωτερικής καύσης (που λειτουργεί με βενζίνη ή πετρέλαιο κίνησης) αλλά διαθέτουν ηλεκτρικό κινητήρα με μπαταρία που συμπληρώνει τον συμβατικό κινητήρα. Η ηλεκτρική τους ενέργεια παράγεται εσωτερικά από το φρενάρισμα με ανάκτηση και τη μηχανή εσωτερικής καύσης, οπότε δεν χρειάζονται υποδομή επαναφόρτισης. Το επίπεδο υβριδισμού κυμαίνεται από ήπιο έως πλήρες.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικά φορτιζόμεων οχημάτων (ECVs) αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια, συμβαδίζοντας ωστόσο με τη συνολική αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων. Αλλά, το μερίδιο αγοράς τους παρέμεινε περισσότερο ή λιγότερο σταθερό. αυξάνοντας κατά μόλις 0,9 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ του 2014 και του 2017.

Το 2017, τα ECV αποτελούσαν το 1,5% του συνόλου των επιβατικών αυτοκινήτων που πωλούνταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αυτόν τον ρυθμό, το μερίδιο αγοράς των ECV θα είναι 3,9% μέχρι το 2025 και 5,4% μέχρι το 2030.

 

Προηγούμενο άρθροLast night the EU saved my life
Επόμενο άρθροΜελέτη ανάλυσης ατυχημάτων