Στο πλαίσιο των κρίσιμων ψήφων των υπουργών βιομηχανίας της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ασφάλεια των Μεταφορών (ETSC) ξεκίνησε μια νέα καμπάνια στα social media, για την υποστήριξη των μελλοντικών προτύπων ασφαλείας των οχημάτων στην ΕΕ.

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε μια σημαντική πρόταση αναβάθμισης των υποχρεωτικών προτύπων ασφαλείας οχημάτων για όλα τα καινούργια αυτοκίνητα, βαν, φορτηγά και λεωφορεία που πωλούνται στην ΕΕ. Ο συνδυασμός νέων προτύπων και τεχνολογιών θα μπορούσε να σώσει 25.000 ανθρώπινες ζωές στην ΕΕ μεταξύ 2022 και 2037, σύμφωνα με επίσημη μελέτη. Τα ελάχιστα πρότυπα ασφαλείας της ΕΕ για τα νέα οχήματα έχουν παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα από το 2009.

Ειδικότερα, η εκστρατεία υπογραμμίζει τη σημασία των ασφαλέστερων μετωπίων αυτοκινήτων και φορτηγών και των δυνατοτήτων διάσωσης των προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης του οδηγού, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης (Automated Emergency Braking – AEB) και η έξυπνη βοήθεια ταχύτητας (Intelligent Speed Assistance – ISA).

Στη νέα καμπάνια, με σύνθημα #LastNightTheEUSavedMyLife (Χθες το βράδυ η ΕΕ έσωσε τη ζωή μου), το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ασφάλεια των Μεταφορών – ETSC ζητά από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΕ, τις εθνικές κυβερνήσεις, τους διαφημιστές και το κοινό, να συμμετάσχουν στην έκκλησή του για την υποστήριξη του συνόλου των μέτρων ασφάλειας οχημάτων που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Προηγούμενο άρθροPSA και Toyota σταματούν την κοινή παραγωγή μικρών αυτοκινήτων ως το 2021
Επόμενο άρθροΤα ηλεκτρικά οχήματα στην ΕΕ