Τα επιβατικά αυτοκίνητα του Groupe PSA, Peugeot, Citroën, DS, Opel και Vauxhall, είναι όλα πιστοποιημένα σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις EURO 6, “EURO 6d-TEMP-EVAP-ISC”, που ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και είναι άμεσα διαθέσιμα για τους ενδιαφερόμενους.

Χάρη στις σωστές τεχνολογικές επιλογές που έγιναν σε σχέση με τους κανονισμούς – SCR “Selective Catalytic Reduction” και GPF “Φίλτρο σωματιδίων καυσίμου” – το Groupe PSA είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή ως προς την εφαρμογή αυστηρότερων προτύπων.

Ο Nicolas Morel, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος για την Ποιότητα και την Τεχνολογία του Groupe PSA, δήλωσε σχετικά: “Το Groupe PSA υπήρξε μία από τις λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες που ήταν έτοιμες πέρυσι για το πρώτο βήμα του WLTP [1] και ήταν σε θέση να παραδώσει όλη τη γκάμα του στους πελάτες του μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2018. Ένα χρόνο μετά, το Groupe PSA είναι πάλι εγκαίρως έτοιμο και έχει λάβει τις εγκρίσεις για όλα τα μοντέλα επιβατικών αυτοκινήτων σε εύθετο χρόνο. Οι τεχνολογικές μας επιλογές για τους ρύπους επιτρέπουν να προσφέρουμε στους πελάτες μας οχήματα συμμορφούμενα και φιλικά προς το περιβάλλον”.

Οι στόχοι για τη μέτρηση των εκπομπών επιβατικών αυτοκινήτων γίνονται ακόμα πιο δύσκολοι από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, με τις ακόλουθες προσθήκες:

  • Δοκιμή RDE (πραγματικές εκπομπές οδήγησης): αυτή η δοκιμή καθορίζει την αποδεκτή απόκλιση μεταξύ των ρυπογόνων εκπομπών (NOx, PN) που μετρούνται σε οχήματα σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης και τις εκπομπές που μετρώνται με τη νέα διαδικασία πιστοποίησης. Η απαίτηση είναι ένας συντελεστής 2,1 για τις εκπομπές NOx. Τα μοντέλα του Groupe PSA συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις. Επιπλέον, το 80% των επιβατικών αυτοκινήτων του Groupe PSA συμμορφώνονται ήδη με το επόμενο βήμα ρύθμισης “EURO 6d-ISC” που θα εφαρμοστεί τον Ιανουάριο του 2020 με έναν απαιτούμενο συντελεστή μέτρησης διασποράς 1 + 0,43.
  • Έλεγχος για EVAP (Εκπομπές εξάτμισης): Το EVAP είναι η μέτρηση της ποσότητας των υδρογονανθράκων που εξατμίζεται από το σύστημα καυσίμων ενός αυτοκινήτου σε μια περίοδο 48 ωρών. Αυτό αφορά κυρίως τον εξαερισμό των δεξαμενών βενζίνης των αυτοκινήτων.
  • Δοκιμή για ISC (In Service Conformity): Το ISC σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν πάνω από πέντε έτη πρέπει να συνεχίσουν να συμμορφώνονται με όλα τα πρότυπα εκπομπών.

Οι δοκιμές αυτές έχουν ήδη ολοκληρωθεί για όλα τα επιβατικά μοντέλα και τα οχήματα έχουν πιστοποιηθεί ανάλογα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν όλα τα μοντέλα του Groupe PSA (Peugeot, Citroën, DS, Opel και Vauxhall) εξασφαλίζοντας ότι το νέο τους αυτοκίνητο πληροί όλα τα ισχύοντα πρότυπα και μπορεί να παραδοθεί χωρίς καθυστέρηση.

Προηγούμενο άρθροCarVi και HERE Technologies συμβάλλουν στην περικοπή των ασφαλίστρων
Επόμενο άρθροΟ καθ. Ye Qi στο Συμβούλιο Βιωσιμότητας του Volkswagen Group