Ο πάροχος υπηρεσιών εντοπισμού τοποθεσίας HERE Technologies συνεργάζεται με τον πάροχο λύσεων CarVi με βάση την τεχνητή νοημοσύνη (AI), για την απόκτηση περισσότερων πληροφοριών για τη συμπεριφορά των οδηγών ώστε να βελτιωθεί η ασφάλεια. Η συνεργασία αυτή θα ωφελήσει την ανάλυση του ασφαλιστικού κινδύνου και, ως εκ τούτου, εκείνους που οδηγούν υπεύθυνα και επιβραβεύονται γι’ αυτό.

Η CarVi χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες HERE Location για να συνδυάσει τα δεδομένα τους από την τηλεματική με τα πραγματικά δεδομένα εντοπισμού θέσης, ώστε να δημιουργήσει γνώση σχετικά με τη συμπεριφορά των οδηγών και στη συνέχεια έναν μηχανισμό καθοδήγησης για τους οδηγούς. Η CarVi χρησιμοποιεί ένα dash cam με τεχνολογία ορατότητας υπολογιστών που υποστηρίζεται από έξι αισθητήρες που συλλαμβάνουν δεδομένα τηλεματικής, μαζί με την ταχύτητα και την ταχύτητα της ροής κυκλοφορίας, συν βίντεο σε πραγματικό χρόνο. Τα δεδομένα αναλύονται στη συνέχεια για να μελετηθεί η συμπεριφορά των οδηγών και να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός coaching.

Το βίντεο που προκύπτει είναι καθοριστικής σημασίας για την ταχύτερη διαχείριση των απαιτήσεων από τις ασφαλιστικές εταιρείες, τους ιδιοκτήτες στόλων και τους οδηγούς ride-hailing. Επιπλέον, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων μπορούν εύκολα να προσθέσουν το CarVi στα οχήματά τους ενεργοποιώντας τη σύνδεση στο διαδίκτυο και να αυξήσουν την ασφάλεια και τη συλλογή δεδομένων τρισδιάστατων δρόμων, όπως τονίζουν τα στελέχη της HERE Technologies.

 

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια συνεργασία Goodyear και Brabham Automotive
Επόμενο άρθροΤα αυτοκίνητα του Groupe PSA συμμορφώνονται με τις νέες απαιτήσεις EURO 6