Τ. Jon Mayer

Η Volvo Cars όρισε τον Τ. Jon Mayer νέο επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού, από την 1η Μαΐου. Διαδέχεται τον Maximilian Missoni, ο οποίος είναι πλέον επικεφαλής σχεδιασμού της Polestar, στρατηγική θυγατρική της Volvo Cars.

Ο Τ. Jon Mayer, προερχόμενος από τις ΗΠΑ, έχει δεκαετή εμπειρία στην εταιρεία και έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της σχεδιαστικής έκφρασης της Volvo Cars την τελευταία δεκαετία. Μεταξύ άλλων έργων, ήταν ο κύριος εξωτερικός σχεδιαστής των μοντέλων Volvo S60, V60 και V60 Cross Country.

Προσφάτως διατέλεσε επικεφαλής σχεδιασμού στο Volvo Design & Concept Center στο Camarillo της Καλιφόρνιας. Το στούντιο Camarillo αναπτύχθηκε σημαντικά υπό την ηγεσία του και αύξησε το ρόλο του στις παγκόσμιες δραστηριότητες σχεδιασμού της εταιρείας, αναπτύσσοντας και προωθώντας ιδέες στρατηγικής και σχεδιαστικής παραγωγής μοναδικής αμερικανικής προοπτικής.

Ο Τ. Jon Mayer εντάχθηκε στη Volvo Cars το 2011, στην ομάδα εξωτερικού σχεδιασμού του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Το 2013 ήταν ο κορυφαίος εξωτερικός σχεδιαστής των Concept Coupe, Concept XC Coupe και Concept Estate, τριών πρότυπων αυτοκινήτων που ανέδειξαν τη νέα σχεδιαστική έκφραση της εταιρείας και την αρχιτεκτονική SPA με δυνατότητες επέκτασης.

Αποφοίτησε με άριστα από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon με πτυχίο Bachelor Καλών Τεχνών στη Βιομηχανική Σχεδίαση και Minor στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Στη συνέχεια φοίτησε στο Art Center College of Design και αποφοίτησε με άριστα με Bachelor of Science in Transportation Design.

«Είμαι πολύ ευτυχής που καλωσορίζω τον Τ. Jon ως τον νέο μας επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού», δήλωσε ο Robin Page, επικεφαλής σχεδιασμού της Volvo Cars. «Οι επιδόσεις του ως εξωτερικού σχεδιαστή μιλούν από μόνες τους και είμαι πεπεισμένος πως είναι το σωστό άτομο για να μας οδηγεί σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον».

Νωρίτερα φέτος, η Volvo Cars ανακοίνωσε τη φιλοδοξία της να πουλήσει μόνον αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030. Θα παρουσιάσει μια πλήρη οικογένεια νέων, αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια.

«Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για το μέλλον της εξωτερικής σχεδίασης της Volvo Cars», δήλωσε ο Τ. Jon Mayer. «Διαθέτουμε μια από τις πιο ταλαντούχες ομάδες εξωτερικών σχεδιαστών στον κόσμο και βασίζομαι πολύ σε αυτήν για τη δημιουργία ενός νέου οράματος για το ηλεκτροκίνητο μέλλον μας. Η ηλεκτροκίνηση έχει πολλές προκλήσεις εξωτερικού σχεδιασμού, αλλά και ένα περιβάλλον ανοικτό σε ευκαιρίες. Ανυπομονώ να θέσω την εξωτερική κατεύθυνση σχεδιασμού για το μέλλον. ”

«Ήταν ένα καταπληκτικό ταξίδι συμμετοχής στο πλαίσιο μετασχηματισμού μιας μάρκας που αγωνίζεται για πρωτοποριακή σχεδίαση με τη γενιά αυτοκινήτων μας SPA και συνεχίζει στο μέλλον», πρόσθεσε ο Τ. Jon Mayer.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Siemens Mobility χρησιμοποιεί δεδομένα της HERE
Επόμενο άρθροΤο νέο Volkswagen e-Crafter στην Ελλάδα