Το νέο T.33 Spider, της Gordon Murray, συνδυάζει την όμορφη, διαχρονική σχεδίαση του T.33 με ακόμα πιο καθηλωτική, συναρπαστική εμπειρία οδήγησης. 

Το T.33 σχεδιάστηκε ως το πιο όμορφο και πιο ολοκληρωμένο διθέσιο υπεραυτοκίνητο στον κόσμο. Πιστή στη σχεδιαστική έκφραση της Gordon Murray Automotive, η σχεδίαση του T.33 είναι διαχρονική, βαθιά επηρεασμένη από την προσήλωση της Gordon στο καθαρό στυλ και τις υπέροχες αναλογίες των σπορ αυτοκινήτων της δεκαετίας του ’60.

Ωστόσο, από την προηγμένη αεροδυναμική του, το ελαφρύ αμάξωμα ανθρακονημάτων, μέχρι τον καλύτερο κινητήρα V12 στον κόσμο, βρίθει πρωτοποριακής τεχνολογίας για την οποία φημίζονται τα παραδοσιακά αυτοκίνητα της Gordon.

Το νέο T.33 Spider συνδυάζει την όμορφη, διαχρονική σχεδίαση του T.33 με ακόμα πιο καθηλωτική, συναρπαστική εμπειρία οδήγησης. Με δύο αφαιρούμενα πετάσματα οροφής, πτυσσόμενο πίσω παράθυρο και κινητήρα Cosworth GMA.2 V12 πίσω από την καμπίνα, είναι μοναδικό.

Η Gordon Murray Automotive είναι βρετανική κατασκευαστική εταιρεία αποκλειστικών και όμορφων ελαφρών υπεραυτοκίνητων: το νέο T.33 Spider είναι η τελευταία της δημιουργία. Κλασικά σχεδιασμένο, χωρίς περιττά αεροδυναμικά συστήματα, το T.33 Spider τηρεί και τις επτά σχεδιαστικές αρχές της Gordon Murray Automotive. Είναι ελαφρύ, απόλυτα εστιασμένο στον οδηγό, διαχρονικού στυλ, αεροδυναμικά προηγμένο, πρακτικό και πολύ γρήγορο. Η ισχύς αποδίδεται από τον ατμοσφαιρικό Cosworth GMA.2 V12, 3,9 λίτρων, τον ελαφρύτερο και τεχνικά πιο προηγμένο V12 στον κόσμο. Αποδίδει 615PS στις 10,500σαλ και 451Nm στις 9,000σαλ. Οι αναρτήσεις, το υδρόψυκτο σύστημα και το σύστημα ψύξης λαδιού αναπτύχθηκαν εξ αρχής, ειδικά για τον GMA.2 V12.

Οι παγκοσμίου φήμης βρετανοί ειδικοί κιβωτίων ταχυτήτων Xtrac δημιούργησαν νέο εξατάχυτο κιβώτιο εξαιρετικής ποιότητας ειδικά για το T.33, το οποίο θα προσφέρεται στους πελάτες με στάνταρ χειροκίνητη αλλαγή ταχυτήτων ή προαιρετικό σύστημα πτερυγίων άμεσης αλλαγής (IGS). Το κιβώτιο συνδυάζεται με συμπλέκτη χαμηλής αδράνειας και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD).

Το T.33 Spider διαθέτει αμάξωμα μονοκόκ, από ανθρακονήματα iStream® Ultralight, εξαιρετικής ακαμψίας. Όπως με όλα τα αυτοκίνητα δρόμου της Gordon, η παραγωγή θα περιοριστεί αυστηρά στις 100 μονάδες, σχολαστικά συναρμολογημένες στο χέρι. Αυτό διασφαλίζει την αποκλειστικότητα και προσφέρει εξαιρετικά εξατομικευμένη εμπειρία πελάτη. Το T.33 Spider θα κατασκευαστεί στα νέα κεντρικά γραφεία και την τεχνολογική πανεπιστημιούπολη της GMA – στο Highams Park του Windlesham, στο Surrey, νοτιοδυτικά του Λονδίνου. Θα συνυπάρξει στο χαρτοφυλάκιο της GMA με το T.33, την ναυαρχίδα της εταιρείας T.50  και το T.50s πίστας.

Όταν σχεδιάζω ένα αυτοκίνητο, φαντάζομαι πώς θα νιώθει όποιος κάθεται μέσα και πώς θα νιώθει όταν οδηγεί. Έτσι, από το πρώτο σκαρίφημα ήξερα πως, με ανοιχτό πιλοτήριο και τον εξαίρετο κινητήρα Cosworth GMA.2 V12 ακριβώς πίσω του, το T.33 Spider θα παρείχε πραγματικά ασύγκριτη συναρπαστική οδηγική εμπειρία, δήλωσε ο καθηγητής Gordon Murray CBE.

Προηγούμενο άρθροStellantis Financial Services και Leasys
Επόμενο άρθροΣυνεργασία bp pulse και Uber