Η Stellantis N.V. ανακοίνωσε νέα, βελτιωμένη δομή των ευρωπαϊκών υπηρεσιών χρηματοδότησης και leasing, απλοποιώντας και ενισχύοντας την δυνατότητα πολλαπλών μαρκών με τις νέες εταιρείες Stellantis Financial Services (πρώην Banque PSA Finance) και Leasys (ενοποιώντας τις δραστηριότητες των Leasys και Free2move Lease).

Σε συνέχεια των διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν στις 17 Δεκεμβρίου 2021, η Stellantis επιβεβαιώνει την ενεργοποίηση των συμφωνιών της με την BNP Paribas Personal Finance, την Crédit Agricole Consumer Finance και την Santander Consumer Finance. Η Banque PSA Finance μετονομάζεται πλέον σε Stellantis Financial Services, με μία μόνο χρηματοδοτική υπηρεσία ανά χώρα, που θα καλύπτει όλες τις μάρκες Stellantis, σε συνεργασία με την BNP Paribas Personal Finance και την Santander Consumer Finance.

Η Stellantis ανακοίνωσε επίσης την δημιουργία της εταιρείας leasing πολλαπλών μαρκών, Leasys, κοινοπραξία 50/50 με την Crédit Agricole Consumer Finance, κατόπιν ενοποίησης των Leasys και Free2move Lease. Στόχος της είναι να καταστεί πρωτοπόρος  του ευρωπαϊκού leasing, με στόλο ενός εκατομμυρίου οχημάτων έως το 2026. Η κοινοπραξία είχε προαναγγείλει τον Μάρτιο του 2023 την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας εξαγοράς των δραστηριοτήτων της ALD και της LeasePlan στην Πορτογαλία και το Λουξεμβούργο, η οποία επιτάχυνε τα σχέδια επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Η στρατηγική της Stellantis, όπως περιγράφεται στο σχέδιο Dare Forward 2030, αφορά στην καλύτερη αξιοποίηση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της, με στόχο τον διπλασιασμό των καθαρών τραπεζικών εσόδων έως το 2030. Αυτή η νέα δομή θα επιτύχει τον στόχο και θα ενισχύσει τη δημιουργία αξίας σε ολόκληρη την δραστηριότητα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

«Σήμερα δημιουργείται η Stellantis Financial Services, σημαντικός παράγοντας χρηματοδότησης της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας και η νέα ενοποιημένη Leasys», δήλωσε ο Philippe de Rovira, Επικεφαλής Θυγατρικών της Stellantis. «Αυτή η απλοποίηση επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία εξυπηρέτησης των πελατών μας, καλύτερη υποστήριξη της εμπορευματοποίησης των εμπορικών μαρκών Stellantis και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω συνεργειών».

Η Stellantis επιβεβαίωσε επίσης ότι η Crédit Agricole Consumer Finance εξαγόρασε το 50% του FCA Bank Group, που ανήκε σε αυτήν.

Οι αρμόδιες αντιμονοπωλιακές και ρυθμιστικές αρχές της αγοράς ενέκριναν τις διαδικασίες.

Οι νέες ιστοσελίδες www.StellantisFinancialServices.com και www.leasys.com είναι πλέον ενεργές.

Προηγούμενο άρθροΡεκόρ κατέγραψε στις παραδόσεις της η Tesla
Επόμενο άρθροT.33 Spider – Ένα φοβερό supercar της Gordon Murray